Egészségkavalkád a Csókai Óvodában


2016-11-18 08:41:25  | cikk: Babos Petra  | 


Egészségkavalkád a Csókai Óvodában főképe
A Csókai Óvoda minden évben megrendezi az egészséghetet. Így történt ez az idei évben is november 14. és 17. között. Tunnerné Buzás Éva tagóvoda vezető elmondta, az idei egészséghét jól sikerült, az eltervezett programokat maradéktalanul megvalósították.  A hét csúcspontja csütörtökön délután, az Egészségkavalkád elnevezésű program volt, melyre a szülőket és nagyszülőket is hívták egy sikeres pályázatnak köszönhetően.
-Fogorvosi szűrővizsgálattal indult a hét, a gyerekek szakszerű ismertetőt kaptak a helyes fogápolásról. A hét során beszélgettünk a betegségekről, az egészségmegőrzésről, a tisztálkodásról és az egészséges táplálkozásról is – tájékoztatta hírportálunkat a tagóvoda vezető.
A gyerekek nagyon élvezték az aerobikot
Az Egészségkavalkád elnevezésű program a tornaszobában kezdődött egy közös aerobik tornával, melyet Gruber Beáta vezetett. Ezt követően a csoportszobákban különféle játékos, vidám feladatok vártak a jelenlevőkre. A Farkasgyepűi Egészségfejlesztő Iroda játékos foglalkozásán Vikidár Eszter egészségfejelsztési tanácsadó az egészséges táplálkozásról beszélt a gyerekeknek ételkóstolóval egybekötve. Az ügyeskezűek zöldségekből, gyümölcsökből készíthettek sünit vagy autót. Az óvoda jó kapcsolatot ápol a pápai kórházzal, ezért a felnőttek a Pápai Gróf Esterházy Kórház szakképzett ápolóinak a közreműködésével testzsír, koleszterin, vércukor és vérnyomás mérésen vehettek részt. A Mediwel Kft. jóvoltából pedig egészséggépeket próbálhattak ki a gyerekek és szüleik egyaránt, a tornaszobában pedig mozgásos játékok vártak az ovisokra a program ideje alatt.
Az Egészségkavalkád ideje alatt sokféle gépet kipróbálhattak
Az óvodások egybehangzóan azt mondták, nagyon jól érezték magukat egész héten, hiszen sok érdekeset hallhattak az egészségről. Az Egészségkavalkádot kiemelték, mivel ott mindenki megtalálta a számára legérdekesebbet, de mégis legtöbben a gyümölcs szobor készítést élvezték.
A rendezvény végén a résztvevők friss gyümölcssalátát és gyümölcslevet kóstolhattak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!