Világkupán szerzett érmet Sinkó Attila


2016-11-16 22:50:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Világkupán szerzett érmet Sinkó Attila főképe
A Magyar Karate Szakszövetség és a Stabilitás Sport Promotion szervezésében október végén rangos kyokushin stílusú karate versenyt rendeztek a Budaörsi Városi Sportcsarnokban. A Dream Cup World elnevezésű világkupára külföldről is számos kiváló versenyző érkezett, összesen 14 ország 56 klubjából több mint 400 versenyző mérte össze erejét és tudását. A viadalon két pápai karatékának, Sinkó Attilának és Nagy Benedeknek szoríthattunk, előbbi a masters, utóbbi a junior kategóriában igyekezett minél jobb helyezést elérni. Benedek 16 éves kora ellenére remekül helytállt, tapasztalatszerzésnek pedig kiváló volt a bajnokság, melyen helyezést most nem sikerült elérnie, ukrán ellenfele fölé kerekedett. Az egyesület edzője viszont egymás után győzte le ellenfeleit, egy sérülés miatt viszont sajnos leléptették, nem tudta folytatni a versenyt, de így is bronzérmet vehetett át.
- Úgy érzem, megfelelő erőben utaztam el a versenyre, heteken keresztül napi kettőt edzettem, futottam, súlyzós edzéseket végeztem, sokat zsákoztam – idézte fel a felkészülést Sinkó Attila. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, célom az első hely volt, úgy gondolom, ez sikerült is volna, ha a harmadik meccsemen a román ellenfelemtől nem szenvedek el egy ágyékrúgást, ami miatt az orvos nem engedte tovább a küzdelmet. Előtte egy másik román és magyar ellenlábasomat is viszonylag simán győztem le. Motivált voltam, jó erőben éreztem magam, sajnos nem volt szerencsém.
Sinkó Attila elmondta, jó érzés volt hosszú idő után visszatérni a versenyzés világába, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 44 éves kora ellenére a jövőben is küzdőpástra lép.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!