Diabétesz nap az Acsádyban


2016-11-15 18:20:20  | cikk: pi-pa  | 


Diabétesz nap az Acsádyban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában ma diabétesz napot tartottak. A program ötletét az adta, hogy a világ számos országában november 14-én emlékeznek meg a Diabétesz Világnapról, mert ezen a napon született Frederick Banting, aki társával, Charles Bestel együtt elsőként vetette fel az elképzelést, mely 1921 októberében az inzulin felfedezéséhez vezetett.
A rendezvényen elsőként dr. Patyi Andrea belgyógyász szakorvos tartott előadást a cukorbetegségről, majd Mihali Lilla szakoktató szólt a betegséghez kapcsolódó életmódról és a helyes táplálkozásról.
Mayer Zseraldina, az iskola Öko-csoportja munkáját segítő tanár, a rendezvény szervezője hírportálunk kérdésére elmondta, a szakoktatók segítségével valósította meg a programot, melynek során nagy hangsúlyt kapott a betegséggel kapcsolatos tájékoztatás, a megfelelő táplálkozással összefüggő bemutató és a mozgás népszerűsítése. A diabétesz nap szervezésekor fontos szempont volt, hogy az előadások, bemutatók mellett helyet biztosítsanak a szűrés és megelőzés érdekében vérnyomás-, vércukor- és testzsír mérésnek is. Mindezek mellett néhány zsírégető tornagép segítségével a mozgás fontosságára is felhívták a figyelmet, és a szakács tanulók által készített egészséges ételek kóstolására is volt lehetőség.
A programon az iskola szociális gondozó-ápoló, szakács és vendéglátós tanulói vettek részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!