Dobogóra állt a Superbodyn


2016-11-15 10:22:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Dobogóra állt a Superbodyn főképe
Ebben az esztendőben is a Budakalászi Sportcsarnokban rendezték meg a Superbody elnevezésű testépítő bajnokságot. A rangos viadalon több kategóriában hölgyek és férfiak feszítették izmaikat, a Grand Prix kategóriában egy pápai fiatalember, Klincsák Péter is ott volt a mezőnyben. Péter harmadjára vett részt a sportág egyik legrangosabb versenyének számító kupán, célja pedig az volt, hogy a korábbi ötödik és negyedik helye után végre dobogóra állhasson. Ez sikerült is, hiszen a kilenc fős mezőnyből bejutva a hatos döntőbe végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A sportoló 1994-ben ismerkedett meg az erősportokkal, előbb a fekvenyomással, majd az erőemeléssel. Erejét és kitartását országos helyezések, junior magyar bajnoki címek jellemezték. Ezután aztán különböző okok miatt tíz éves szünet következett a versenyzés terén, 2010 után viszont a testépítésben ismét megtalálta számításait.
- Az első superbody versenyemen mindjárt a hatos döntőig meneteltem, végül ötödik lettem, aztán egy újabb szünet következett, 2015-ben tértem vissza, amikor épphogy lecsúsztam a dobogóról - elevenítette fel az első két versenyt a testépítéssel már 2012 óta foglalkozó sportember. Idén a célom az volt, hogy a legjobb háromba kerüljek, az előjelek jók voltak, hiszen a superbody előtt sikerült megnyernem a zalaegerszegi Zimmermann kupát. Sajnos két héttel a budakalászi verseny előtt elkapott egy vírusos fertőzést, egy nap alatt négy kilót fogytam és veszélybe került az indulásom. Szerencsére össze tudtam szedni magam és belehúztunk az edzésekbe is, aminek egy bronzérem lett a jutalma.
A testépítő elmondta, jövőre még nagyobb intenzitással szeretné belevetni magát az edzésekbe, nem tett le ugyanis arról az álmáról, hogy egyszer a dobogó legmagasabb fokára állhasson. Péter végezetül köszönetet mondott felkészítőjének, Fekete Lászlónak, támogatóinak, családjának illetve barátnőjének, aki végig kitartott mellette, hiszen ahogy fogalmazott, a versenyek előtt nem könnyű egy testépítő párjának lenni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!