Közel félezer gyermek szállta meg az MH Pápa Bázisrepülőteret


2016-11-14 01:19:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Közel félezer gyermek szállta meg az MH Pápa Bázisrepülőteret főképe
C-17-es teherszállító repülőgép, Mi-24-es helikopter, őrkutyás bemutató, repülőtéri tűzoltó és egészségügyi gépjárművek, a karbantartó gépek, honvédségi fegyverek – ezek vártak azokra az óvodásokra és iskolásokra, akik részt vettek az MH Pápa Bázisrepülőtér látogatói napján.
A program azt a célt szolgálta, hogy a fiatal generáció megismerje a pápai katonák tevékenységét, illetve a repülőtéren folyó munka sokszínűségét. Pápa és környéke iskolái, óvodái előzetes regisztráció után tehettek látogatást a katonai bázison, ahol közel félezer gyermek fordult meg a nem mindennapi élményeket kínáló nyílt napon. Gangler László ezredes, a bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, minden évben kétszer szerveznek ilyen eseményt.
– Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az egész dunántúli területtel, minden iskolát megkeresünk, és felajánljuk számukra ezt a lehetőséget, így pedig már több ezer gyermek fordult meg a pápai reptéren. A látogatói napunknak mindig hatalmas sikere van, nagyon pozitívak a visszajelzések – jegyezte meg Gangler László. Hozzátette, a hasonló programok remek alkalmat kínálnak arra, hogy a kívülállók bepillantást nyerjenek a honvédség életébe, munkájába. – Ezáltal látható többek között az is, hogy katonának lenni nem egy misztifikált hivatás. Bízunk benne, hogy a látogatóink között lesznek, akik kedvet kapnak ehhez a pályához, és később talán majd kollégák is leszünk – fogalmazott az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.
Gangler László a reptér jövőjével kapcsolatban megjegyezte: a pápai katonai bázison hosszú távú, 2022-ben lezáruló fejlesztési program van folyamatban, ami összesen több mint száz különböző elemből áll. Ehhez kapcsolódóan rengeteg infrastrukturális fejlesztést, korszerűsítést valósítanak meg. Ide tartozik egyebek mellett a már elkészült új repülés-iránytó torony és új hangárkomplexum, illetve gurulóút-szélesítés, repülőgép-állóhelyek kialakítása, számos informatikai korszerűsítés. – Természetesen humán erőforrása is szüksége van a honvédségnek. Szeretettel várjuk a katonai pálya iránt érdeklődőket! – fűzte hozzá az ezredes.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!