Kisállat kiállítás


2016-11-13 15:18:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kisállat kiállítás főképe
A V-85 Galamb, Baromfi- és Kisállattenyésztő Egyesület a Magyar Galamb-és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének közreműködésével négy napon keresztül a Városi Sportcsarnokban rendezte meg Nemzeti Fiatal Kisállat Kiállítását. Az idei seregszemlére a közel 120 tenyésztő 100 fajtából 1100-nál is több egyedet hozott el, a nívós mezőnyben természetesen a pápai tenyésztők is ott voltak. Az országos rendezvény helyszínét már napokkal korábban elkezdték kialakítani a szervezők. A bírálat napján valamennyi nevezett galamb saját számozott ketrecében várta a szakembereket. Órákon át zajlott az értékelés, a kiállításon fajtagyőztes díjak, különdíjak, serlegek is gazdára találtak. A megjelenteket az önkormányzat nevében Venczel Csaba köszöntötte, a képviselő beszédében gratulált a kiállítóknak, emellett kiemelte, hogy a galambok szeretete és tisztelete mitológiai időkre nyúlik vissza. A rendezvényre Rohringer István, az európai szövetség alelnöke és Uhrner Antal az országos szövetség elnöke is elfogadta a meghívást, utóbbi úgy fogalmazott, a pápai egyesület tagsága kiválóan oldotta meg a szervezéssel járó rengeteg feladatot, Pápa pedig büszke lehet arra, hogy egy olyan civil szervezete van, mint a V-85 Galamb, Baromfi- és Kisállattenyésztő Egyesület. - Biztos vagyok benne, hogy ez a sikeres kiállítás jó hírét viszi a pápai egyesületnek, egyúttal fel is teszi a magyar galambász térképre – tette hozzá az elnök. Dr. Pintér József Zsolt, a pápai egyesület vezetője azt mondta, csapatuknak nagy elismerés, hogy egy ekkora kiállítást Pápára tudtak hozni, melyen amellett, hogy az idén kelt egyedek országos kiállítását rendezték, ezen felül két fajtaklub, a sirályka és a szegedi magasszálló keringő is képviseltette magát.
- Két évvel ezelőtt a Magyar Kisállatfajták Napjának megrendezése után pozitív visszajelzéseket kaptunk a szövetségtől, ezért döntöttünk úgy, hogy a mostani kiállítást is megpályázzuk. Sikerrel tettük, és azt gondolom, a tőlünk telhető legtöbbet megtettük. A Sportcsarnok kiváló helyszínnek bizonyult, nagyon köszönjük az önkormányzat és a támogatók segítségét.
A pápai tenyésztők kiválóan szerepeltek, többen szereztek fajtagyőztes címet, ezen felül Pilter Lászlónak és dr. Pintér József Zsoltnak Magyar Mester címet adományoztak - ezt az érdemelheti ki, akinek a kiállított példányok átlag pontszáma legalább 376 (94 pont/egyed). A klub elnöke a jövő terveivel kapcsolatban kiemelte, a következő nagy rendezvényük 2019-ben lesz, amikor szintén egyesületük fogja megrendezni az Európai Sirályka Fajtaklub éves kiállítását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!