Négy osztályba várják a Refibe jelentkezőket


2016-11-13 00:45:55  | cikk: Babos Petra  | 


Négy osztályba várják a Refibe jelentkezőket főképe
Nyílt napot tartottak a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában és Művészeti Szakgimnáziumában. Az intézmény négy osztályt szeretne indítani a 2017/2018-as tanévben: a gimnáziumi képzés keretében egy-egy négy- és hatosztályos általános tantervű, valamint az emelt szintű természettudományos (matematika illetve biológia) osztályba várják a jelentkezőket. A művészeti szakközépiskolai OKJ-s képzés pedig festészet-grafika és néptánc-színpadi tánc szakokon indul.
Sokan érdeklődtek a nyílt nap iránt
A nyílt napra érkezőket az iskolai felújítások miatt az Immánuel Közösségi Házban köszöntötte Gránásiné Bácsi Tünde igazgató, aki az iskolában induló képzésekről tájékoztatta a megjelenteket, majd a leendő osztályfőnökök mutatkoztak be. A jövő tanévben Marosi Diána, Somosi István, Adorján Zoltán és Győrváry Gábor lesznek a szeptemberben induló új osztályok vezetői.
A nyílt napon az érdeklődők bepillanthattak az iskolában folyó munkába, megnézhettek egy-egy tanórát, a szünetben pedig izgalmas kísérleteket láthattak Somosi István fizikatanár közreműködésével. Az érdeklődők a művészetis képzés egy-egy tanóráján is részt vehettek, ahol éppen a portrérajzolás volt a téma, a tánctagozatosok pedig a tornateremben látványos bemutatóval nyűgözték le a látogatókat.
A hatosztályos gimnáziumi képzésre jelentkezők az utolsó két tanévben elért osztályzataik figyelembe vételével nyernek felvételt.  A négy évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők az utolsó két tanévben elért osztályzataik mellett a magyar és matematika egységes írásbeli felvételi vizsgán megszerzett pontjaik összesítése után, a szóbeli meghallgatást követően kialakított sorrend alapján nyernek felvételt. A szóbeli meghallgatás, a leendő osztályfőnökkel és vezető tanárokkal történő beszélgetés célja a kölcsönös ismerkedés, a jelentkező diák motivációinak a megismerése. A művészeti szakgimnáziumi tagozaton 2014. szeptember 1-jén, felmenő rendszerben kezdték meg 4+1 évfolyamos képzésüket, amelyen a gimnáziumi tananyag mellett emelt óraszámban tanítják a szakmai tantárgyakat. Az érettségi vizsgák letétele a 4. év végén, az OKJ szakképesítés megszerzése az 5. év végén történik. Közismereti tantárgyakból szakközépiskolai szintű érettségit, a szakmai tárgyakból modul rendszerű vizsgát tesznek a növendékek.
Különböző tanórákat is megtekinthettek a látogatók
Az igazgatónő kiemelte, a rájuk bízott diákokat igyekeznek olyan felelős és tudatos fiatalokká formálni, akik számára a tudás, a tehetség és a szorgalom megbecsülése, nemzeti értékeink megőrzése és a haza szeretete, az Istenbe vetett hit és az élet tisztelete meggyőződésből, belülről vezérlő igény.
Bajnok Attila, DÖK-tag elmondta, nagyon szeret a Refibe járni, hiszen jó tanárok dolgoznak itt, akik rendkívül összetartóak és megértőek velük szemben. Úgy gondolja, refisnek a legjobb lenni, ezért ajánlja mindenkinek, hogy iratkozzon ebbe a suliba, s ha ezt megteszik, akkor ők is érezni fogják, milyen jó érzés is ez. Attila örül, hogy kollégista is lehet, hiszen ott tanulta meg az önállóságot, s szerzett sok jó barátot.
A program végén az érdeklődők megtekinthették az internátust is. Nyílt napra december 3-án, szombaton 9 órától várják a leendő hatodikosokat és elsősöket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!