Szent Márton nap a Tarczyban


2016-11-13 00:43:16  | cikk: Babos Petra  | 


Szent Márton nap a Tarczyban főképe
Szent Márton napja alkalmából tartott színes délutáni foglalkozást az alsós informatika tagozatos osztályoknak a Tarczy Lajos Általános Iskola. A programot az alsós tanítók szervezték, Vida Tímea segítségével.
Pozsgai Józsefné tanítónő elmondta, a tavalyi év sikerein felbuzdulva szervezték meg ebben az évben is a Márton napi programot.

-A gyerekek először egy prezentáció segítségével megismerhették az e naphoz fűződő legendát Szent Mártonról, a népszokásokat, majd a 4. osztályosok egy német nyelvű műsort láthattak. Ezt követően az aulában különböző technikákkal libákat készíthettek papírból, valamint lampionokat is. Természetesen kóstolhattak libazsíros kenyeret, hisz e nap elengedhetetlen része a libalakoma – mondta a tanítónő.
Turi Ilona hozzátette, a gyerekek egész héten erre a napra készültek technika és német órákon, valamint szakkörökön.
-Nemrégiben volt a kéttannyelvű tagozatra járó alsósok ünnepsége, a Halloween. Úgy gondoltuk, hogy az informatika tagozatosoknak is legyen hasonló rendezvénye, ezért szerveztük meg a Szent Márton napi családi foglalkozást – tudtuk meg Turi Ilonától.

A jó hangulatú program zárásaként, az elkészített lampionokkal egy lámpás felvonuláson vettek részt a szülők és gyerekek. A fáklyás felvonulás német nyelvterületről terjedt el, Szent Márton emlékét őrzi és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez – derült ki a programon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!