A vízvezetékcsere után járdafelújítás az Esterházy úton


2016-11-12 19:15:37  | cikk: HuHa  | 


A vízvezetékcsere után járdafelújítás az Esterházy úton főképe
Szeptember végén kezdődtek meg az ivóvízvezeték-csere munkálatai az Esterházy úton. A beruházás a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztései keretében valósul meg, a Boroszlán Zrt. kivitelezésében. A munka az utca Béke téri végén kezdődött és két ütemben zajlik: előbb a tér és a Vörösmarty utca között építették ki az új vezetéket, majd a Vörösmarty utcától a Szent István útig tartó szakaszon dolgoztak, tudtuk meg a kivitelező cég vezérigazgatójától.

Vörös László elmondta, az előzetes feltárások azt mutatták, hogy a házsor és az úttest között húzódó zöldfelület annyira terhelt közművekkel, hogy ott nem lehetett elvezetni az új csöveket, így azok a járda alatt futnak, ez viszont a járda teljes felbontásával és rekonstrukciójával jár.
-A gerincvezetéket, melynek hossza körülbelül 400 méter, a járda alatt tudtuk elvezetni. Természetesen a bekötővezetékek is megújultak, ezek egy részét már korábban megépítettük.

Az új gerincvezetéket októberben kiépítették

A munkálatok szakaszosan zajlanak, a vízvezeték-cserét már elvégezték a teljes utcahosszban, a Béke tér és a Vörösmarty utca közötti szakaszon pedig már át is kötötték a rendszert, tehát az ott lakók már az új vezetéken kapják a vizet. Ezzel párhuzamosan a járda újjáépítése is megkezdődött, a Vörösmarty utcáig csaknem teljesen el is készült. Ott még a zöldterület végleges helyreállítása van hátra, de a gyalogosforgalom előtt már megnyitották ezt a szakaszt. Jelenleg – amikor az időjárás engedi - a Vörösmarty utcától a Szent István útig terjedő szakaszon zajlik a járdaépítés. Az új járda kialakításához egyébként az utca túloldalán már használt burkolókövekkel dolgoznak az építők, így az utca szép, egységes képet kap.

A Béke tér és a Vörösmarty utca közötti szakaszon már lehet közlekedni

- Az Esterházy út a város legszebb utcáinak egyike az épületekkel, növényzettel, ehhez a látványhoz pedig a mindkét oldalon esztétikus járda is hozzájárul majd – mondta el Áldozó Tamás polgármester a munkálatok megkezdésekor.
-Nem ritka, hogy a közműfelújítást a felület teljes helyreállítása követi, és ilyen beruházások a jövőben is lesznek – tette hozzá. Hangsúlyozta, a fejlesztés a városlakók befizetéseiből valósul meg, hiszen a vízdíj részét képezi az a költségalap, amiből az ilyen fejlesztéseket finanszírozni lehet.

Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója és Venczel Csaba önkormányzati képviselő egyeztet a munkák előrehaladásáról

Az ivóvízvezeték-csere és a járdafelújítás előrehaladását Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője is figyelemmel követi, rendszeresen egyeztet a kivitelezővel és az utca lakóinak véleményét is kikéri a fejlesztésről. Tőle tudtuk meg, hogy az Esterházy úton élők elégedettek az ivóvízvezeték-cserét követő járdafelújítással, hiszen az új felület éppen olyan esztétikus lesz, mint a 2014-ben már elkészült dohánygyári oldal, több lakó pedig magánberuházásban a kapubejáróját is ehhez a burkolathoz igazítja.

A még építés alatt álló szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben, ott a gyalogosforgalom is csak egy oldalon haladhat. Információink szerint várhatóan november végére készül el a beruházás, a járdafelújítás után a zöldfelületeket is helyreállítják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!