Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Perutz FC


2016-11-12 18:46:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Perutz FC főképe
Meglehetősen barátságtalan időjárási körülmények között, szakadó havas esőben, nulla fokban és nagy szélben játszotta le idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését a Perutz FC. A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában az a Gyulafirátót vizitált a stadionban, mely finoman szólva sem volt kirobbanó formában – legutóbbi öt találkozójukból négyet elveszítettek – így csak a 14. helyen szerénykedtek. A hazaiak könnyed győzelemmel hangoltak idei utolsó pápai fellépésükre – 4-0-val intézték el az Ajka Kristályt - míg a rátótiak Balatonfűzfőn alulmaradtak 3-2 arányban. Kovács Szabolcs az elmúlt héten letöltötte eltiltását, így ismét ott volt a kezdőcsapatban, Marton Miklós a Simon – Horváth T., Kovács, Szalai, Bolla – Somogyi – Szép, Iványi, Baldauf, Györkös Z., - Venczel felállást favorizálta. A kezdeti tapogatózás után Kovács Krisztián révén a gyulafirátótiak veszélyeztettek először, a vendég szabadrúgást Simon tolta szögletre. A 12. percben aztán első lehetőségét gólra is váltották a mieink, egy jobb oldali szöglet Somogyi elé került, lövése 16 méterről a kapus lábai között csorgott a gólvonal mögé 1-0. Hat perccel később Horváth ugratta ki a jobb oldalon Venczelt, aki a rosszul kimozduló kapus felett mellé emelt, könnyen megduplázhatta volna előnyét a Pápa. Az első 25 perc (is) egyértelműen a hazaiakról szólt, bár kevés kapuralövés volt, uralták a pályán történteket. Fél óra játék után kettőre nőtt a pápai előny, Szép szabadrúgását Kovács csúsztatta a hosszúba 2-0. Az első játékrész utolsó másodperceiben Iványi lökete a bizonytalan vendég kapusról Venczel elé pattant, akinek öt méterről nem volt nehéz dolga 3-0. Fordulás után hiába cserélt kapust Hagymási Zoltán edző, hamar jött a negyedik Perutz gól, két perc játék után Horváthot buktatták a tizenhatoson belül, a tizenegyest Venczel a jobb sarokba lőtte 4-0. Az 55. percben az ötödik hazai gólnak tapsolhatott az időjárással dacoló hazai publikum, egy szép hazai támadás végén Somogyi ugratta ki Venczelt, aki jobbról a középen érkező Iványi elé tálalt, aki higgadtan a sarokba belsőzött 5-0. A hátralévő időben is sorra alakította ki a helyzeteket a Pápa, ám a csereként pályára lépő hálóőr jól állta a sarat, Bolla rövidbe tartó fejesénél, és Venczel ziccerénél is játékba tudott avatkozni. A 6-0-s végeredmény a 77. percben alakult ki, Györkös beadása Baltáról Kovács Szabolcs elé pattant, akinek közelről ballal a kapuba belsőzött. A Perutz könnyed győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől, és a látottak alapján akár két számjegyű is lehetett volna a végeredmény.

Marton Miklós: Kellemes ellenfél volt a mai, bár amíg erővel bírták, nem játszottak rosszul, mi pedig az első játékrészben nem úgy pörögtünk, mint múlt héten az Ajka ellen. A második félidőre feljavultunk, sokat passzoltunk, szép akciókat vezettünk és több gólhelyzetet is kialakítottunk, ezekből hármat sikerült gólra váltani. A második 45 perccel elégedett voltam.

Perutz FC – Gyulafirátót 6-0 (3-0) Gsz.: Somogyi, Kovács 2, Venczel 2, Iványi

További eredmények:
Tihany - Várpalota 2-1
Pét - Balatonalmádi 0-4
Ugod - Fűzfői AK 2-4
Öskü - Magyarpolány 5-1
Úrkút - Zirc-Dudar elmaradt
Devecser - Balatonfüred 1-3
Csetény - Ajka Kristály 1-6

A bajnokság élmezőnye:
1. Balatonfüred 40 pont
2. Perutz FC 39
3. Úrkút 28

Az őszi szezon november 19-én Balatonfűzfőn zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!