Megújult a Vízmű utcai játszótér is


2016-11-12 17:36:38  | cikk: HuHa  | 


Megújult a Vízmű utcai játszótér is főképe
Az idei évre befejeződtek a Városgondnokság játszótér felújítási munkálatai, a napokban elkészült a Vízmű utcai játszótér is. A beruházást Bakó István mutatta be Unger Tamás alpolgármesternek, a városrész önkormányzati képviselőjének.

Mint azt a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a Vízmű utcai játszótéren egy csővázas láncos hinta és csúszda állt a gyermekek rendelkezésére, a TÜV vizsgálat azonban ezeket nem tartotta megfelelőnek. A felújítás során nemcsak új hintát és csúszdát vásároltak, hanem bővítették is a játékeszközök számát. Így ma már egy felújított mérleghinta és egy új rugós játék is várja a kisgyermekeket.
-Mindezek mellett padokat és asztalokat is elhelyeztünk a területen, hogy a gyerekeket kísérőknek kényelmes helyük legyen az árnyékban, az úttesttől és a gépjárműparkolótól pedig sövénnyel választottuk el a játszóteret – sorolta az elvégzett munkákat az igazgató.

Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a Városgondnokság igazgatója összegezte az elvégzett munkákat

A lakosság részéről pozitív visszajelzéseket kap a város a játszóterek felújításáról – tudtuk meg Unger Tamás alpolgármestertől, aki elismeréssel szólt a Városgondnokság munkájáról.
-Köszönjük a Városgondnokság munkatársainak, hogy ilyen intenzitással vetették bele magukat a játszóterek felújításába, erre eddig nem nagyon volt példa. Nagyon jól látszik, hogy egy kis gondossággal és szorgalommal, milyen eredményeket lehet elérni – fogalmazott, hozzátéve, az idei év a játszóterek éve volt a városban, főként a volt Kilián lakótelep vonatkozásában, ahol mind a három gyermekek számára kialakított terület megújult.

Asztalok és padok, hogy a terület közösségi funkciót is elláthasson

Az alpolgármester kiemelte, tudatosan törekedtek arra a tervezésnél, hogy ne csak a játékeszközök és azok közvetlen környezete újuljon meg, hanem ezek a helyek közösségi tér funkciót is betölthessenek, ezért telepítették a padokat és az asztalokat. Ezek természetesen nem csak a gyermekeket kísérők számára szolgálnak találkozási helyként, hanem valamennyi itt élőnek lehetőséget nyújtanak a kellemes szabadban tartózkodásra.
-Nagyon örülök, hogy a volt Kilián lakótelepen minden játszótér megújulhatott, nyáron adtuk át a Klauzál utcánál lévő kis játszóteret, aztán az Aegon játszótér következett és most a Vízmű utcai is elkészült, amit nagyon régóta kértek már az itt élők. Az úttest és a játszótér sövénnyel való elválasztásának pedig különösen örülök, hiszen ez a gyermekek biztonságát erősíti.

A régi, rossz állapotú csúszdát újra cserélték

Unger Tamás arról is szólt, bár az idei évre a játszótér felújítások befejeződtek, ezekre a területekre minden évben szeretnének gondot fordítani, forrást biztosítani és bővítésekben is gondolkodnak. Így például az Aegon játszótér esetében, hiszen a városrészi nap jótékonysági főzőversenyének adományát - 170 ezer forintot - e célra kívánják fordítani. A tervek szerint ott is padokkal, asztalokkal teszik még komfortosabbá a területet és egy kis parkot is kialakítanak.

Az idei esztendőben összesen 5,5 millió forintot költött a Városgondnokság a játszóterek üzemeltetésére, felújítására, ez az összeg a felhasznált anyagok és a megvásárolt játékeszközök árát tartalmazza. Legelőször az igali játszótér újult meg, ahol teljes körű felújítást végeztek, emellett felújították a volt Kilián lakótelep másik két játszóterét, kisebb munkák zajlottak a vajdai óvodánál lévő, a Liliom utcai, és a tapolcafői játszótéren is. A Városgondnokság azt tervezi, hogy az idén felújított játszóterek karbantartása mellett a még hátralévő három játszóteret is felújítja jövőre, és ugyancsak tervben van, hogy Borsosgyőrön és a Fáy lakótelepen is létesítenek teret a kisgyermekek számára.

Rugós játékkal is bővült a Vízmű utcai játszótér

Unger Tamás bízik abban, hogy a felújított játszótereket mindenki rendeltetésszerűen használja, hiszen ezek a városlakók közös vagyonát jelentik, amire közösen kell vigyázni is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!