Ami itt folyik, vicc, vagy tragédia? - Grőber Attila sajtótájékoztatója


2016-11-11 22:19:57  | cikk: pi-pa  | 


Ami itt folyik, vicc, vagy tragédia? - Grőber Attila sajtótájékoztatója főképe
Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke, önkormányzati képviselő elmúlt heti sajtótájékoztatóján jelezte, az önkormányzat Pénzügyi- és Gazdasági Bizottságának, valamint a Városfejlesztési Bizottságának hulladékszállítási díjakkal kapcsolatban megtartott együttes ülését követően ismét tájékoztatja a közvéleményt. Az ülést csütörtökön megtartották, az ott elhangzottakról ma délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be Grőber Attila.
Emlékeztetett, április 1-jével létrejött egy teljesen centralizált szervezet, melynek az lett volna a funkciója, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos számlákat kiküldje, és a díjakat beszedje. A szervezet létrehozásakor látható volt, hogy előkészítetlen – mondta az MSZP helyi elnöke, majd úgy folytatta, akkoriban semmilyen ezzel kapcsolatos aggályukat nem hallgatták meg. Ezt követően augusztusig senki nem vette észre, vagy ha észrevette, senki nem mert a közvélemény elé állni azzal, hogy ez a szervezet nem működik, legalábbis nem úgy, ahogy kellene, nem küld senkinek csekket és nem szedi be a szemétszállítás díját. Szeptember végén, november elején a pápaiak kaptak egy levelet a Közszolg Kft-től, melyben tájékoztatták őket, hogy bérszámlázást folytatnak majd, de arról, hogy mindez mikor, hogyan és visszamenőleg milyen hatállyal történik, nem adtak tájékoztatást a levélben. A nemzeti hulladékgazdálkodási szervezet és a Közszolg között folyó tárgyalások eredménye az, hogy valamikor november végén, december elején a pápaiak postaládájába kerül az a csekk, aminek áprilisban kellett volna, így befizethetik a szemétszállítási díjat visszamenőleg. Ez a megállapodás azonban december 31-ig érvényes, január 1-jétől közbelép valamilyen szervezet, amely ezt a számlázást valamilyen módon átveszi, közvetíti, folytatja. Grőber Attila így fogalmazott: „- A tegnapi ülésen nem tudtam eldönteni, hogy ami itt folyik az vicc, vagy tragédia.”
A hulladékügynek azonban van egy másik vetülete is, mondta az MSZP-s önkormányzati képviselő. Ha a nemzeti hulladékgazdálkodási szervezet szedi be a szemétdíjainkat, akkor az általa beszedett pénzből fog visszafordítani a Közszolgnak. Hogy milyen összeget, milyen ütemben, mire, azt azonban nem, vagy alig lehet tudni. Így a pápai Közszolg fejlesztését, amortizációjának anyagi hátterét nem látja biztosítottnak.
Grőber Attila azt kérte mindazoktól, akik döntéshozó vagy végrehajtó helyzetben vannak, legyenek tekintettel arra, hogy az emberek teherbíró képessége véges, és sokan vannak, akiknek nehézséget okoz egyszerre kéthavi díj befizetése.
A sajtótájékoztató végén a képviselő emlékeztetett, az előző héten szólt a város gazdasági helyzetéről is, mellyel kisebb vihart kavart. Ezért tájékoztat mindenkit, akik a különböző médiumokon névtelenül minősítették véleményét, hogy bármikor hajlandó nyilvános vitát folytatni a kérdésben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!