Országos érmeket szereztek


2016-11-11 11:52:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos érmeket szereztek főképe
A 2016. évi első osztályú felnőtt országos judo bajnokságnak idén Kecskemét adott otthont, melyen a Judo a Pápai Sportért Alapítvány felnőtt versenyzői közül Fábiánné Reiner Cecília és Meksz Alexa mérette meg magát. A két hölgy a Pápai Küzdősport Centrumban rengeteget készült a rangos viadalra, melynek meg is lett az eredménye, hiszen az olimpikonokkal teletűzdelt, rangos mezőnyben ragyogóan helytálltak. Reiner Cecília a negyedik helyen végzett úgy, hogy csak a három válogatott versenyző tudta legyőzni. Meksz Alexa az 52 kilogrammos súlycsoportban népes mezőnyben küzdött remekül, nagyszerű ippon győzelmeket aratva a dobogó harmadik fokára állhatott, a pápai judo eddigi legnagyobb sikerét érve el ezzel. Néhány nappal később az UTE csarnokában a másodosztályú honi viadalt rendezték, melyen öt pápai judokának szoríthattunk. Eredményeiket Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke foglalta össze.
- Versenyzőink mind az első-, mind pedig a másodosztályú bajnokságon nyújtott teljesítményeivel rendkívül elégedettek vagyunk, nem sokon múlott, hogy egy-egy esetben nem sikerült fényesebb érmeket szereznünk. Az első osztályban csak az volt a célunk, hogy kipróbáljuk a lányokat a mezőnyben, alapvetően a másodosztályra készültünk. Ehhez képest felülmúlták a várakozásainkat a sportolók, hiszen kiválóan szerepeltek, szép küzdelmeket, magas színvonalú technikai repertoárt mutattak be. Judokáink egy héttel később folytatták a megkezdett remek sorozatot. Reiner Cecília meggyőző versenyzést bemutatva nem talált legyőzőre, így újabb bajnoki címmel gazdagodott. Az élete első felnőtt versenyén induló - mindössze 15 éves - Mezei Dorina az 52 kilós súlycsoportban a biztató negyedik helyen végzett. A Bakony Judo Klubot képviselő Vörös Seronnak nem volt jó napja, a rutinos pápai versenyzőnek ezúttal meg kellett elégednie a pontszerző hetedik hellyel. Pákozdi Bence és Németh Csongor a két legnépesebb súlycsoportban (-66,-73 kg) vette fel a harcot, nem is akármilyen módon. Bence is és Csongor is remek győzelemmel kezdett, de később fejet kellett hajtaniuk a hivatásos versenyzők előtt, azonban mindketten a nagyon értékes ötödik hellyel gazdagodtak.
Pillér Gábor elmondta, legközelebb a harmadosztályú bajnokságon lépnek tatamira Tatán, december elején pedig a női és férfi csapatbajnokságon adnak számot tudásukról Zalaegerszegen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!