Érmekkel zárták a versenyévet


2016-11-09 17:50:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Érmekkel zárták a versenyévet főképe
Október utolsó hétvégéjén az év egyik legrangosabb versenyére, az utánpótlás magyar bajnokságra utazott a Patent Griff SE csapata. Több mint 400 főnyi nevezés érkezett az eseményre, amely közel 14 féle különböző karate szervezetből tevődött össze. A pápai klub 12 versenyzővel indult el a budapesti utánpótlás bajnokságon, mivel néhányan sajnos betegség miatt ki kellett, hogy hagyják a versenyt. A magyar bajnokságon a már megszokott módon két rendszerben, full-kontakt (pajzs nélküli) és testpajzsos rendszerben is zajlottak a küzdelmek. A pápai karatéták közül többen megpróbálkoztak a pajzs nélküli küzdőrendszerrel, valamint ezúttal is volt újonc versenyző, aki első országos bajnokságán indult, tehát igazán izgalmas versenynek néztek elébe a mieink. Testpajzsban Szigeti Panna, Major Bence, Bakonyi Boldizsár, Szerdahelyi Árpád valamint Füszfa Milán mindjárt az első körben búcsúztak a további küzdelmektől. Gödri Barnabás és Bóka Viktória számára viszont jobban sikerült a verseny, megküzdöttek azért, hogy dobogóra állhassanak, végül mindketten bronzéremmel tértek haza.
- Testpajzs nélküli szabályrendszerben Benkő Noémi és Cheyenne Dokter számára a bajnokság ezúttal "csak" felkészülés volt a célversenyre, amely az Ifjúsági Európa-bajnokság lesz november végén – tudtuk meg Bolla Pétertől, az egyesület edzőjétől. Ennek ellenére a lányok nagyon komolyan vették a küzdelmeket. Próbálták az edzésen tanultakat legjobb tudásuk szerint elővenni és beépíteni a küzdelmükbe. Többé-kevésbé ez sikerült is, Cheyenne ezúttal a legjobb nyolc között búcsúzott a versenytől, Noémi pedig a döntőig menetelt, ahol nagyon jól küzdött, csak az utolsó másodpercben maradt alul. Fiaink, Benkő Ármin, Róka Attila és Tamás Benedek is fantasztikusan küzdött. Jól látszott, hogy ebben a szabályrendszerben eredményesebbek tudnak lenni, ahol nem néhány gyors találattal dől el a küzdelem. Mindegyikük igazán keményen küzdött és sorra győzték le az ellenfeleiket. Mindhárman a döntőig verekedték magukat ahol Attila első, Ármin és Benedek második helyezést ért el.
A klub edzője összességében eredményesnek értékelte a magyar bajnokságot, hiszen hat éremmel (egy arany, négy ezüst és egy bronz) tértek haza. Mint mondta, karatékáik igazán erősek, technikásak és elszántak a küzdőpáston és a testpajzs nélküli szabályrendszerben ezt meg is tudták mutatni. A versenyzők edzői sensei Szalóki Sándor, sempai Juhász Tamás, sempai Bolla Péter, sempai Sinkó Attila voltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!