Fórum a TOP-os pályázatokról


2016-11-08 23:18:08  | cikk: HuHa  | 


Fórum a TOP-os pályázatokról főképe
Négy városban rendezi meg fejlesztési tájékoztató fórumát a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Széchenyi Programiroda. Ezen helyszínek egyike volt hétfőn Pápa városa, ahol a Városházára várták a járás településeinek vezetőit, EU-s projektekkel foglalkozó munkatársait.

Polgármestereket és munkatársaikat várták a rendezvényre

A pályázók és kedvezményezettek kapacitásainak támogatása, segítése a projektek tervezése és végrehajtása során című projekt keretében megszervezett fórum célja, hogy tájékoztatást adjon a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett felhívások első körös tapasztalatairól.
-A rendezvényen elsősorban a pályázati dokumentumok formai pontosságára hívták fel a figyelmet, ami azért fontos, mert hamarosan megjelennek a második körös kiírások, így azokban már kevesebb ilyen hibát vétenek a pályázók – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől. Hozzátette, míg Pápán az önkormányzat pályázatait helyi szakemberek közreműködésével készítik, addig a kistelepüléseken jellemzően nincsenek ilyen munkatársak, így a fórum segítséget nyújt az önkormányzatoknak.

A fórumon elhangzottakról Áldozó Tamás polgármester tájékoztatta hírportálunkat

A városvezetőtől azt is megtudtuk, a rendezvényen az első körös pályázatokkal kapcsolatos döntéshozatal időpontjáról nem kaptak információt, arról azonban igen, hogy az egyes kiírásokra hány pályázat érkezett be és mekkora összegekre nyújtották be a pályázatokat. Ebből az látszik, hogy néhány kiírás esetében a pályázatokban kért támogatások nem érik el a szétosztható összeget, más kiírásokat azonban többszörösen is túlpályáztak az önkormányzatok.

Az is ismert, hogy a második kör pályázati kiírásai hamarosan megjelennek, és legalább 13 milliárd forintnyi EU-s és hazai forrásra lehet pályázni.
-Természetesen Pápa városa is tervez újabb pályázatokon indulni, ahogy az első körben, most is elsősorban az egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére fogunk pályázni, mert a futballpályákkal szemben most is ezek élveznek prioritást – emelte ki Áldozó Tamás polgármester a Pápán tartott fórum kapcsán.
A fejlesztési tájékoztató fórumot Devecser és Pápa után még Balatonfüreden és Várpalotán rendezik meg a következő héten.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!