Lelkészszentelés és díjátadó - Ünnepi közgyűlést tartott a Dunántúli Református Egyházkerület


2016-11-04 20:18:04  | cikk: ha  | 


Lelkészszentelés és díjátadó - Ünnepi közgyűlést tartott a Dunántúli Református Egyházkerület főképe

A pápai református templomban tartotta ünnepi közgyűlését a Dunántúli Református Egyházkerület ma délelőtt. Az alkalmon került sor a Pápai Református Teológia Akadémia végzett lelkészeinek felszentelésére és az egyházkerület legmagasabb szintű elismerése, a Pro Pannonia Reformata átadására.

Az ünnepi közgyűlésen Steinbach József hirdetett igét

Az ünnepi istentiszteleten Steinbach József püspök hirdetett igét. Mint mondta, a szentelésre váró lelkészek áldott út kezdetén állnak, akik a belső elhívás után a szent tudománnyal felvértezve most eleget tesznek a külső elhívásnak és szolgálatba állnak. - Nyíltan és bátran kell Isten igéjét hirdetni, nem önmagunkat előtérbe helyezve, hanem Jézus Krisztust szolgálva. S az üzenet: irgalom alatt vagytok ti, akik Isten szolgái vagytok, Isten cselekszik általatok, ezért soha el ne csüggedjetek, szívetek utolsó dobbanásáig hűségesek legyetek - mondta a püspök.

Kilenc református lelkész tett esküt

Az egyházmegyei közgyűléseken keresztül kilenc lelkész kérte felszentelésre bocsátását. Az egyházmegyei közgyűlések és az egyházkerületi közgyűlés a kérelmeket megvizsgálta és megállapította, hogy a jelentkezők a lelkészszentelésre bocsátás valamennyi feltételének megfelelnek, hangzott el az ünnepi alkalmon. Az eskütétel után következtek az esperesi áldások egy-egy választott igével, majd a püspöki kiküldés, imádság és áldás után Szépné Czippán Noémi felszentelt lelkész mondott imát. A kilenc most felszentelt lelkészt dr. Huszár Pál főgondnok és dr. Vladár Gábor, a PRTA volt rektora köszöntötte.

A Pro Pannonia Reformata díjat idén Lentulai Attila, a pápai egyházmegye tiszteletbeli esperese is átvehette áldozatos munkája elismeréseként

Az ünnepi közgyűlés második részében adták át a Pro Pannonia Reformata díjakat. A Dunántúli Református Egyházkerület Tanácsa határozata értelmében idén ezt Lentulai Attila, a Pápai Református Egyházmegye tiszteletbeli esperese, Mészáros Szilvia, a székesfehérvári Talentum Református Iskola pedagógusa és Poth Ferenc, a Felsőmocsoládi Református Egyházközség gondnoka kapta meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!