Hozta a kötelezőt a Perutz


2016-10-29 20:42:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hozta a kötelezőt a Perutz főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a kötelező győzelem kategóriájába tartozó összecsapáson lépett pályára a második helyen álló Perutz FC, mely az utolsó helyezett Pétet fogadta. A vendégek 11 mérkőzésen mindössze öt pontot szereztek, egy győzelem mellett két döntetlent és nyolc vereséget számláltak, és öt mérkőzés óta nem szereztek pontot. A hazaiaknak a fájó Balatonfüred elleni vereséget leszámítva panaszra nincs okuk, hiszen a második helyről várták a kezdő sípszót. Két hiányzója volt a Pápának, a Várpalota elleni múlt heti mérkőzésen Baldauf Konrád begyűjtötte ötödik sárga kártyáját, mellette Nagy Péter sem állt rendelkezésre, aki az egyik edzésen bokaszalag-szakadást szenvedett, a hazaiak a Simon – Horváth T., Kovács, Bolla, Györkös – Somogyi – Ughy, Szalai, Iványi, Szép - Venczel összetételben vágtak neki a meccsnek. Két elpuskázott hazai lehetőséggel indult a találkozó, előbb Somogyi, majd Venczel hagyta ki a ziccert. A 10. percben ismét Somogyi előtt adódott lehetőség ám egy szöglet után tíz méterről fölé bombázott. A 23. percben Kovács lesről talált be, így a játékvezető nem adta meg a találatot. A félidő derekán két finoman szólva is véleményes tizenhatoson belüli szituáció után maradt néma a játékvezető sípja, előbb Venczelt, majd Szalait rúgták fel. Szinte az egész félidőben a pétiek erejéből csak a védekezésre futotta, szemmel látható volt, hogy a vendégek egyetlen céllal érkeztek, hogy elkerüljék a nagyarányú vereséget. A jég a 41. percben tört meg, amikor Venczel visszatett labdáját 15 méterről Somogyi tekerte a jobb alsóba 1-0. Az első játékrész hajrájában Venczel lövését és Szalai csúsztatását védte bravúrral Sipos kapus, egygólos előnnyel mehetett a Perutz szünetre. Marton Miklós alaposan leteremthette játékosait az öltözőben, ugyanis a második 45 percet össze sem lehetett hasonlítani az elsővel, tíz perc játék után ugyanis sikerült megduplázni az előnyt, Szalai passzát Venczel váltotta gólra 2-0. Tíz minutummal később a csereként pályára lépő Barth passzolt Györkös Zoltánhoz, próbálkozását a vendégek portása még védeni tudta, ám a kipattanó épp Venczel elé került, aki közelről nem hibázott 3-0. Két perccel később jött a negyedik hazai gól, Venczel ezúttal előkészítő volt, átadását Ughy varrta fel a rövid felsőbe 4-0. A folytatásban is futószalagon jöttek a veszélyesebbnél-veszélyesebb hazai lehetőségek, a 73. percben Szép lapos passzát Somogyi a rosszabbik lábával lőtte a bal felsőbe 5-0. Tíz perccel a lefújás előtt a csereként pályára lépő Györkös Bence megszerezte első gólját a megyei első osztályban, a PELC nevelés Barcsa jobbról érkező labdáját belsőzte a hosszúba 6-0. A 7-0-s végeredményt a 91. percben Somogyi állította be, aki Barth szögletét csúsztatta a hálóba. A mieink egy vártnál gyengébb első félidő után a folytatásban felőrölték ellenfelüket és ilyen arányban is megérdemelten nyertek, a hét gól ellenére az eredmény hízelgő az ellenfélre nézve.

Marton Miklós: Az első félidőben nem úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett volna, talán kicsit le is néztük az ellenfelet, ami nem tetszett, többek között ennek is hangot adtam az öltözőben a szünetben. A második játékrész picivel jobb játékot hozott, mentek a passzok, gyorsabban járattuk a labdát és jobb lett a helyzetkihasználásunk is. Örülök, hogy a fiatalok jól szálltak be.

Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság, 12. forduló (v.: Baranyai)
Perutz FC – Pét 7-0 (1-0) Gsz.: Somogyi 3, Venczel 2, Ughy, Györkös B.

Perutz FC: Simon – Horváth T. (’73 Barcsa), Kovács (’63 Györkös B.), Bolla, Györkös – Somogyi – Ughy, Szalai (’75 Papp), Iványi (’60 Barth), Szép (’78 Farkas) - Venczel

Pét: Sipos – Pál (’75 Málik), Bálint, Lukács, Kerekes – Kazári, Horváth T. (’73 Horváth G.), Orbán, Kun (’82 Nyári), Kazári P. – Pratscher (’77 Pavelka)

A szombati játéknapon Balatonfüred Balatonalmádi együtteséhez látogatott, a fürediek 2-1-re nyerni tudtak, így az élen a sorrend nem változott. A csapat november 5-én 13:30-tól Ajkán vendégszerepel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!