Világfák a Weöres udvarán


2016-10-29 15:10:59  | cikk: ha  | 


Világfák a Weöres udvarán főképe

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola ebben a tanévben is csatlakozozott a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához. A Mozdulj a klímáért! programban 2016. október 10-14. közötti akcióhét során a gyerekek zöld lépéseket, „mérföldeket" gyűjthettek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon - gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal - mentek iskolába. Ebben a kezdeményezésben a Weöres 337 tanulóval vett részt és összesen 2078 zöld mérföldet gyűjtöttek.

A programhoz tartoztak egyéni feladatok is. A program iskolai koordinátora, Wenczel Marianna elmondta, hogy ebben főként az alsósok jeleskedtek. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek környezettudatosabban éljék minennapjaikat, így idén is fókuszba került a tiszta ivóvíz fontossága és a klímaváltozás veszélyei is. Az alsó tagozatosok közül többen rajzoltak a témában, de készítettek madáretetőt, valamint bábokat is - kidobásra szánt ruhadarabokból.

Schreck László, Schreck István és Nagy Dávid sokat segítettek a faültetésben

A kampány másik része volt a közösségi feladat, a weöreses diákok ezúttal a Világfák-programba kapcsolódtak be. Az Éghajlatvédelmi Szövetség 2016-ban ismét meghirdette Világfák kampányát az együttműködő közösségeknek, ennek célja, hogy a szövetség tagjai egy-egy szimbolikus lépést tegyenek a jövőért. A 2014-ben induló kampány első évében 21 közösség szervezett helyi akciót. 2015-ben már 35 csoport ültetett egy vagy több Világfák csemetét, az akcióba bekapcsolódtak határainkon túli partnerek is. Idén már a Weöres Sándor Általános Iskola is csatlakozott, két juhar, egy hárs és egy szelídgesztenye csemetét ültettek el a gyerekek az iskolaudvaron.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!