Megmaradt a hazai veretlenség


2016-10-28 22:14:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megmaradt a hazai veretlenség főképe
A Tehetséges Fiatalok alakulatától elszenvedett 83-75-ös vereség után hazai pályán igyekezett javítani mérlegén a Pápai Kosárlabda Club. Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hatodik játéknapján a közvetlen rivális Budafok vizitált a Sportcsarnokban. Azonos statisztikai mutatóval rendelkeztek a csapatok (három győzelem, két vereség), így izgalmas, szoros négy negyedre készülhettek a kilátogató nézők. Kálmán, Szanati, Keresztes, Majic, Bereczki kezdővel sorakozott fel a feldobáshoz a Pápa, mely közel fél órát csúszott, a bemelegítésnél ugyanis a vendégek oldalán eltört a gyűrű, így azt ki kellett cserélni. A közjáték a mieinket zavarta meg jobban, akik Keresztes látványos zsákolásaival eleinte tartották a lépést, majd a védekezés totális csődöt mondott, így tíz perc alatt 34(!) pontot dobott a Budafok, a másik oldalon pedig csak 22 egység állt. A rövid pihenőben szerencsére tudta rendezni a sorokat a Pápa, mely – ha nehezen is – de visszatornázta magát a meccsbe. A felzárkózásban elsőként Fülöp Andrást kell megemlítenünk, aki a második negyed második felében előbb büntetőből egalizált, majd egy duplával már csapatát hozta előnybe. Ezután beindult a hazai henger, előbb Majic, majd Kálmán helyezett el egy hármast, 52-44-nél a vendégek időt is kértek, de így is tízpontos különbség alakult ki a nagyszünetre (56-46). A hosszabb pihenő után kemény védekezésből gyors ellenakciókat vezetett a PKC, könnyű gólokat láthattunk, sőt a záró felvonásra a mieink készülhettek nagyobb önbizalommal, Majic lejáró időnél a sarokból helyezett el egy hármast a gyűrűben, amivel sikerült megduplázni az első félidei tízpontos előnyt (83-63). A záró etap elején játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, majd Kálmán második technikai faultja után az új szabályok értelmében kiszállt a meccsből. A biztos vezetés tudatában kissé bealudtak a mieink, a negyed közepére ismét tíz volt közte, szerencsére az utolsó percben Fülöp betalált, mellyel lehűtötte az éledező budafoki reményeket, Horváth büntetőjével a Pápa átlépte a 100-as határt, 101-89 lett a végeredmény, mellyel megmaradt a hazai veretlenség.

Vajda Balázs: Örülünk, hogy hazai pályán ismét sikerült nyernünk, hiszen a bajnokság előtt az egyik célkitűzésünk az volt, hogy a hazai meccseinket győzelemmel zárjuk. Sajnos a mérkőzés előtti közjáték miatt nem tudtuk a megfelelő hőfokban kezdeni a találkozót, ez, és a rossz védekezés okozta, hogy ennyi kosarat kaptunk. A folytatásban szigorítottunk a védekezésen mely mellé hatékony támadójáték párosult, ez volt a siker kulcsa.

Pápai Kosárlabda Club – Budafok 101-89 (22-34, 34-12, 27-17, 18-26)

Pápai Kosárlabda Club: Kálmán 9/3, Szanati M. 14, Keresztes 17, Majic 25/6, Bereczki M. Csere: Hadnagy B. 12/6, Horváth A. 9/3, Szanati G. 2, Vajda, Horváth G., Fülöp 13/3, Schveighoffer.

A bajnokság Oroszlányban folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!