Gőgös Zoltán a választásról


2010-04-14 22:29:12  | cikk: Tóth Tamara  | 


Pápán eredményesen véget ért a parlamenti választások első fordulója, nincs szükség második megrendezésére. Ez alkalomból kérdeztük meg Gőgös Zoltánt, a szocialisták jelöltjét, vonja le a konzekvenciákat a választásról. Gőgös Zoltánt az eredmények nem lepték meg, de nem túl boldog. Mint mondta, látva a felméréseket, valami hasonlóra számított.

- Ami engem kicsit elszomorít, az az, hogy a Jobbik nagyon megerősödött, főleg a falvakban. A faluk kétharmadában jobb eredményeket értek el, mint az MSZP, annak ellenére, hogy az életben nem kaptak még ennyi támogatást és segítséget a falvak, mint a kormány ideje alatt. Úgy látszik, hogy a bonyolult ügyekben az egyszerűbb válasz jobban üt. A városban nyilván nem. Az, hogy a Fidesz nyert mind a megyében, mind a városban, nem lepett meg. Megmondom őszintén, hogy a megyétől egy kicsit jobb eredményt vártam, főleg két olyan körzetünk volt, ami az én számomra csalódás: ez a veszprémi hetes számú és az ajkai. Át kell gondolni mindent, ha újra karjuk építeni a dolgokat. Az látszik, hogy ha a fiatalokat nem tudjuk megszólítani, akkor kifogy a bázisunk az életkori sajátosságokból kiindulva főleg.

A továbbiakra vonatkozóan még nem tervez semmit, egyelőre az önkormányzati választásokra összpontosít a képviselő. Mint mondta, őszig a pártban nagy felfordulásokat nem szabad csinálni.

- Amit most nem értek, az az, hogy miért ennyire merev a Lehet Más a Politika. Nem koalíciós, hanem csak egyszerű együttműködéssel a kétharmados többséget megakadályozhatná. Én úgy gondolom, hogy ha megfelelő tartás van a nyertesekben, akkor valami hasonlót kell csinálniuk, mint annak idején 94’-ben Horn  Gyula idejében és nem módosítanak önállóan még az esetleges kétharmad birtokában sem – alkotmányt.

A kisebb Parlament és az önkormányzatok létszámának lecsökkentését úgy kommentálta Gőgös Zoltán, hogy még belefér, ezt a szocialista kormány is mondta már.

- Én a kistelepüléseknél nem igazán látom értelmét, de megvalósíthatónak se nagyon a terveiket, mert túlságosan szűk körre fognak vonatkozni azok. De hát ezt majd meglátjuk - tette hozzá az államtitkár, aki akkor sem keseredik el, ha nem sikerül mandátumot szereznie a Parlamentben a választáskor, mert többet dolgozott az agráriumban szakemberként, mint politikusként; van hova visszatérnie.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!