Halloween-parti a Tarczyban


2016-10-28 08:25:27  | cikk: Babos Petra  | 


Halloween-parti a Tarczyban főképe
Boszorkányok, szellemek, zombik, csontvázak, macskák és még számos ötletes jelmez – így ünnepelték az ősi kelta hagyományokból építkező Halloweent a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű alsó tagozatos tanulói. A vidám és nagy népszerűségnek örvendő programot nyolcadik éve szervezte meg az intézmény.
Hardi Tünde tagozatvezető hírportálunknak elmondta, a kelták két évszakra osztották fel az évet. A tél Samhainkor, azaz október 31-ről november 1-re virradó éjszakán kezdődött, és május 1-ig tartott. Úgy hitték, ilyenkor a napisten Samhain, a halál és sötétség istenének fogságába kerül, aki október 31-én éjjel összehívja a halottak szellemeit. A kelta papok ezért ilyenkor a hegytetőn, a szent tölgyfák alatt tüzeket gyújtottak, áldozatokat mutattak be, és a tűz körül táncoltak. November elsején reggel pedig minden családnak parazsat adtak, hogy új tüzeket gyújthassanak, és ezzel a meleggel űzzék el otthonaikból a gonosz szellemeket.
Nagy sikere volt a boszorkányujj süteménynek
A Halloween-parti az aulában kezdődött a 3. és 4. osztályosok rövid műsorával, majd az osztályok bemutatták jelmezeiket egy felvonulás keretében. Ezt követően a buli a szépen és ötletesen feldíszített osztálytermekben folytatódott, ahol sorversenyek és tánc várta a diákokat. A fergeteges hangulatú buliból a finom, „boszorkányujjas és vérszemes” sütemények sem hiányoztak, amelyeket a lelkes szülők készítettek.
A következő angolszász ünnepség november 23-án lesz, amikor a hálaadásról emlékeznek meg a kéttannyelvű tagozatra járó tarczysok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!