Eredményes összefogás után jó úton a Pápai Hús 1913. Kft.


2010-04-14 22:27:40  | cikk: Tóth Tamara  | 


Politzer József, a Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatója tartott ma 17 órától előadást a Szegfű Klub meghívására a Pedagógus Művelődési Házban. A nagy múltú, idén 97 éves vállalat az elmúlt években a felszámolás szélére került, s azokról az évekről, a döntésekről és a megoldásról láthattunk először egy rövid filmet a Pápa Városi Televízió archív felvételeiből összeállítva.
Politzer József az értékesítést követően nehéz helyzetben került a Pápai Hús ügyvezető igazgatói székébe. Mint mondta, 2006-ban óriási csapás érte a vállalatot, amelyben már közel 30 éve dolgozik. A megmentése érdekében egymásra talált az összes pápai politikai erő, s erre méltón büszke lehet a város.
-2009 januárjában már mint tulajdonosok vettük birtokba az üzemet, de a mi erőpróbánk csak akkor kezdődött el. Én rendet tudok tartani, és amit lehet, azt a városi termelőktől szerzek be, de csak akkora szeletet tudunk átvágni, amekkorát látunk is, ez az én hitvallásom - mondta előadásában az igazgató.
A későbbiekben részletesen beszámolt a Kft. tevékenységének sikeréről, a piacairól, munkájáról és jövőjéről is. Jelenleg a vállalt 1179 fővel, ötnapos munkarenddel dolgozik és mintegy 150 ezer saját disznóval rendelkezik. A 2009. évvégi adózás utáni eredménye 240 millió forint volt - tudtuk meg az előadásból. A rendezvényen részt vettek annak a konzorciumnak a tagjai is, amely szerepet játszott a vállalt megmentésében: Gőgös Zoltán államtitkár mellett a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója, dr. Lukács Endre is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!