Idegenben javított a Perutz


2016-10-22 17:24:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idegenben javított a Perutz főképe
A 10. fordulóban elszenvedett fájó vereség után Várpalotán kínálkozott javítási lehetőség a Perutz FC számára. A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság szombati játéknapján a lista nyolcadik helyén álló palotaiak ellen csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek, hiszen bár messze még a bajnokság vége, nagyobb előnyt nem szabad adni a Balaton-partiaknak. Marton Miklós két helyen is változtatott az elmúlt heti kezdőhöz képest, a mieink a Simon – Bolla, Kovács, Szalai, Györkös Z. – Somogyi - Iványi, Baldauf, Horváth T. Szép - Venczel összeállításban vágtak neki a 90. percnek. Küzdelmes kezdés után negyven percet kellett várni az első találatra, melyet Venczel révén a pápaiak lőttek, Bolla labdáját szinte nullszögből értékesítette a góllövőlista vezetője. Az 50. percben egy jogtalanul megítélt büntetőt Új Tamás váltott gólra, 1-1-re módosítva a mérkőzés állását. Szerencsére hamar sikerült válaszolni, kilenc perccel később egy mélységi indítást Iványi lőtt a rövidbe 1-2. A hajrában Venczel lépett ki a védők között, majd a tizenhatoson belül összeakasztották a bokáját, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a hálóba, mellyel kialakult az 1-3-as végeredmény.

Marton Miklós: Küzdelmes mérkőzés volt, melyen ugyan jobban futballoztunk, mint az elmúlt héten, de most is akadtak hibák. Visszanéztük, kielemeztük, megbeszéltük a Balatonfüred elleni játékunkat, igyekeztünk támadásban hatékonyabbak lenni. Ma valamivel többet mutattunk, de ennél még mindig többet várok.

Várpalota – Perutz FC 1-3 (0-1) Gsz.: Új ill. Venczel 2, Iványi

Várpalota: Kerekes – Borbás, Új, Papp, Szeleczki – Józan (’46 Bogdán – ’65 Szabó), Dudás, Zsupek (’59 Borbély), Kalapács – Szurok, Kaufmann (’88 Ilyés)

Perutz FC: Simon – Bolla, Kovács, Szalai, Györkös Z. – Somogyi - Iványi, Baldauf (’69 Györkös B.), Horváth T. (’60 Nagy P.), Szép - Venczel

Az élmezőnyben nincs változás, a szombati játéknapon Balatonfüred nyert, Úrkút pedig döntetlent játszott, így a mieink hátránya egy pont az éllovassal szemben és már nyolc egységgel előzik meg az úrkútiakat. A Perutz FC október 29-én 15 órai kezdéssel a sereghajtó Pétet fogadja.

További eredmények:
Pét – Gyulafirátót 1-5
Balatonfüred – Csetény 3-0
Zirc-Dudar – Balatonalmádi 1-0
Fűzfői AK – Ajka Kristály 1-3
Magyarpolány – Tihany 0-3
Ugod – Devecser 0-5
Öskü – Úrkút 2-2

A bajnokság állása:
1. Balatonfüred 31 pont
2. Perutz FC 30
3. Úrkút 22
4. Tihany 20
5. Ajka Kristály 20
6. Balatonalmádi 18
7. Fűzfői AK 18
8. Várpalota 17
9. Magyarpolány 16
10. Devecser 13
11. Öskü 12
12. Csetény 10
13. Zirc-Dudar 9
14. Gyulafirátót 6
15. Ugod 6
16. Pét 5

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!