1956-ra emlékeztek a tarczysok


2016-10-22 09:29:29  | cikk: Babos Petra  | 


1956-ra emlékeztek a tarczysok főképe
A város oktatási intézményeiben tegnap tartották az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára szervezett megemlékezéseket. A Tarczy Lajos Általános Iskola színvonalas műsorral emlékezett a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára 7. és 8. osztályos diákok közreműködésével.
A látványos jelenetekből, zenés-énekes-mozgásszínházi részekből, a háttérbe vetített eredeti filmfelvételekből, modern feldolgozásokból, új zeneszámokból összeállított műsor rendezője a 7. e osztályfőnöke, Nagyné Egyházi Edina volt.
A műsort az alsósok is megtekintették
Az iskolai programot megtisztelte jelenlétével Áldozó Tamás polgármester és a hetényi partneriskola, a Tarczy Lajos Alapiskola igazgatónője, Czibor Angelika, valamint helyettese, Lelkes Ágnes.
Czibor Angelika kérdésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy meghívást kaptak az október 23-ai ünnepségre.
-2004 óta ápolunk gyümölcsöző kapcsolatot a pápai iskolával, akikkel rendszeresen találkozunk. Öröm, hogy a két község polgármestere is tartja a kapcsolatot, s örülünk, hogy a magyar ünnepeket együtt ünnepelhetjük meg. Március 15-én a pápai diákok látogattak Heténybe egy projekt keretein belül, most pedig két pedagógussal mi érkeztünk ide. Október 23-át Hetényben három éve ünnepeljük. Reméljük, jövőre diákkal térhetünk vissza az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepére- mondta az igazgató, aki hozzáfűzte, náluk az október 23-át nem annyira ismerik a diákok, de már tanítják nekik is.
Czibor Angelika elmondta, az idei évben a hagyományoknak megfelelően, a Tarczy-napon és a Nagy László szavalóversenyen találkoznak a tanulók. Hálával tartoznak Áldozó Tamás polgármesternek, aki már második alkalommal ajánlotta fel a pápai táborozás lehetőségét. Ez nagy lehetőség volt számukra, hiszen a barokk városban mindig szép élményekkel gazdagodhatnak a diákok.
Czibor Angelika és Venczel Csaba emléklappal köszönte meg Pápa város és Áldozó Tamás rendszeres támogatását.
A hetényiek mindíg örömmel jönnek Pápára
Az iskola többfordulós történelmi vetélkedővel is emlékezett 1956-ra. A megmérettetés eredményhirdetését az ünnepély után tartották.
A Tarczy-szobrot a két igazgató koszorúzta meg
Az ünnepély végén a két iskolaigazgató koszorút helyezett el Tarczy Lajos szobránál az aulában.
A városi ünnepséget október 23-án, vasárnap tartják 18 órától a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, melyre sok szeretettel várnak mindenkit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!