Kész az új járda a Nagyváradi utcában


2016-10-19 20:52:32  | cikk: HuHa  | 


Kész az új járda a Nagyváradi utcában főképe
A múlt héten befejeződött a Nagyváradi utcai járda felújítása. A munkálatok április végén indultak meg, a teljes utcahosszt érintették, mindkét oldalon. A régi rossz állapotú, főként betonlapos burkolatot felbontották, új ágyazatot készítettek és erre rakták rá a város más utcáiból már ismerős szürke és antracit térburkoló köveket.

Rendezetté, mutatóssá vált a Nagyváradi utca

Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a gyalogos felület 1673 méter hosszú, 2000 négyzetmétert meghaladó területű, a teljes beruházás bruttó 38 millió forintba került. A munkálatok során a keresztező utcák torkolatában mindenütt megújították a járdavégeket és több magánmegrendelést is kaptak, kapubejárók építésére. A tavasztól idáig tartó munkavégzést többször félbeszakította a hosszú esős időszak, egy hónapon keresztül pedig egy másik megrendelésnek tettek eleget: a rendőrkapitányság udvarának térkövezési munkáit nyerték el. Az utolsó szakaszokon viszont nagy segítségükre volt az az új kotró, mely a bontást és az aljzatkészítést tette gyorsabbá.

1673 méter hosszú a megújult járdaszakasz

Az új járdáról ebben az utcában is pozitív visszajelzéseket kapott a városvezetés, tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől, a Tókert egyik önkormányzati képviselőjétől. Emlékeztetett, múlt évben a Tavasz utcában, a Fiumei utcában és a Hetedik utcában is elkészült a járdafelújítás, így a leghosszabb utcák közül már csak a Hatodik utca van hátra, ahol a gyalogos felületet meg kell újítani.
-Meggyőződésünk, hogy ezek az új járdák az ingatlanok értékéhez is hozzátesznek, a lakók elégedettségére készültek és hosszú távon fenntarthatók lesznek, hiszen a régi felületeken lehetetlen volt például a hó eltakarítása – fogalmazott.

A Hetedik utca és a Nagyváradi utca kereszteződése

Hozzátette, a Tókerti beruházások ezzel nem érnek véget, a következő évben tervezik a járdafelújítások folytatását, a közlekedésbiztonság javítását célzó, benyújtott TOP-os pályázat pedig érinti a városrészt: a Nagyváradi utca-Ötödik utca kereszteződésében gyalogos-átkelőhely kialakítását szeretnék megvalósítani.

A most befejeződött beruházás kapcsán a polgármester elismerte, az idén ugyan sokkal kevesebb forrás állt rendelkezésre a járdafelújításokra, mint tavaly, két jelentős forgalmú utcában azonban így is megújul a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgáló felület, hiszen a Nagyváradi mellett az Eszterházy út páratlan oldalán is új járdát építenek a most zajló ivóvíz-vezeték cseréjét követően.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!