Az MSZP nem vesz részt a városi megemlékezésen


2016-10-19 14:41:25  | cikk: pi-pa  | 


Az MSZP nem vesz részt a városi megemlékezésen főképe
„A Magyar Szocialista Párt országos vezetése és helyi szervezete úgy határozott, hogy 2016. október 23-án a kormánypárti, tehát a Fidesz-KDNP irányította önkormányzatok által szervezett megemlékezéseken és a koszorúzásokon a jelenlegi kormányzó pártok képviselőivel nem ünnepel, és nem koszorúz együtt.” – kezdte a Magyar Szocialista Párt nyilatkozatának ismertetését ma délelőtti sajtótájékoztatóján Grőber Attila, a párt helyi elnöke, majd így folytatta:
„Politikai hitvallásunk szerint 1956 eszmeisége és értékei szemben állnak mindazzal, amit ma Magyarországon a Fidesz képvisel.
1956 egy sokszínű, nyitott, a pluralizmust és a szólásszabadságot megteremteni óhajtó küzdelem volt, a zárt és monolit társadalmat kiépítő, a sajtószabadságot elnyomó hatalommal szemben. 1956 vezéralakjai, Nagy Imre és Bibó István egy Nyugat-Európa felé forduló, a demokratikus értékeket megteremtő, független Magyarországot kívántak megteremteni.
Ezzel szemben a Fidesz ma olyan elvek mentén politizál, melyeket a demokratikus ellenzék nem tud és nem is akar elfogadni. A nemzet egészének megosztására, a félelem egyre fokozódó gerjesztésére, ellenségkép gyártására és a sajtószabadság korlátozására épülő politikai rendszert épít ki, olyat, amely szövetségeseit nem Nyugat-Európában, a demokratikus államok közösségében, hanem keleten, a féldiktatúrák világában keresi.
1956 hősei épp az ellen lázadtak, amit ma a Fidesz képvisel.
Kormányzás helyett elfoglalták a médiát, s a kisajátított csatornáikon keresztül manipulálják a közvéleményt.
Nekünk demokratáknak meg kell találni azokat a csatornákat a melyekkel ki tudjuk fejezni egyet nem értésünket a jelenlegi hatalom politikájával szemben. Az ünnepségről való távolmaradásunk egyike ezeknek.
Mi erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy ezt a lépést most megtegyük.
Ezzel az úrizáló-helikopterező politikai közösséggel most október 23-án nem tudunk azonosulni s ezért nem kívánunk ünnepelni.”
Grőber Attila a nyilatkozat ismertetését követően elmondta, a DK és az Együtt helyi képviselőivel október 23-án, 15 órakor helyezik el a tisztelet és emlékezés koszorúit és mécseseit az Erzsébet ligetben, a Magyar Pieta 1956 szobornál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!