Jobb volt az Ajka


2016-10-17 16:10:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jobb volt az Ajka főképe
A hét utolsó napján nem kisebb feladat várt a Bakonyerdő Pápa felnőtt csapatára, mint a bajnoki címvédő Ajka ellen megkísérelni véget vetni a négy meccs óta tartó negatív szériájának. Poór Tamás csapata az idei szezonban három győzelmet és egy vereséget tudott felmutatni, mellyel a bajnoki tabella negyedik helyén álltak, míg a mieink a 11. helyen szerénykedtek. Az elmúlt időszakban rendre az ajkaiak örülhettek, ezúttal is ők voltak az esélyesek. Ami a juniorokat illeti, a fiatalok a bajnoki arany egyik legfőbb várományosaként szerepelnek, hiszen veretlenek, és e remek sorozat folytatására készültek. Kifejezetten élvezetes, szoros első húsz percet játszottak a „nagyok”, a vendéglátóknál jól állta a rohamokat a védelem, és támadásban is voltak szép momentumok, a 20.percben 8-8 állt az eredményjelzőn. Ezután sajnos az ajkaiak pillanatai következtek, Vadkerti vezérletével négy perc alatt háromra nőtt a differencia, Kapcsándi kimaradt hétméterese és Vadkerti újabb gólja után 8-12-nél a hazaiak szakvezetője időt is kért. A szünetre megmaradt a négygólos különbség, 11-15-ről folytatták a felek. A második játékrészben hat ajkai gólra csak kettő érkezett válaszul, ráadásul egy durva szabálytalanságért Kondor János – jogosan – előbb piros, majd kék lapot kapott (amennyiben kék kártyát kap egy játékos, úgy róla írásbeli jelentést kell készíteniük a játékvezetőknek, az eset pedig a fegyelmi bizottság elé kerül. A kék kártyával történő kizárás előtt a piros lapot fel kell mutatniuk a játékvezetőknek), így védelem oszlopa számára véget ért a megyei derbi. Kondor hiányát nagyon megérezte Soós, majd később Tóth kapus, hiszen volt nyolc gól is a két csapat között, és bár a hajrában kissé közelebb tudott zárkózni a Pápa, egyenlítésre nem volt esély, a címvédő magabiztosan gyűjtötte be a két pontot.

Kapcsándi Zsolt: Húsz percig jól kézilabdáztunk, amiket az öltözőben megbeszéltünk, azok nagyjából ültek, aztán sajnos elfáradtunk. Ezután a szokásos forgatókönyv valósult meg, jöttek a bizonytalan lövések, a másik oldalon Körli Norbert elkapta a fonalat, így a támadásokat nem sikerült góllal befejeznünk, hiányzott a rutin is. A párosításra jellemző paprikás hangulat és nagy harc jellemezte az összecsapást, melyen úgy láttam, Poór Tamás kollégám többet tudta pihentetni meghatározó játékosait, ami nálunk nem fért bele.

Bakonyerdő Pápa – KK Ajka 24-32 (11-15)

Pápai gólszerzők:
Szakács Dániel 5
Kapcsándi Kristóf 4
Bors Martin 4
Nagy Péter 4
Bors Patrik 3
Stall Levente, Komjáthy István, Tolner Balázs, Pethő Zoltán 1

A juniorok 43-24-re ütötték ki az Ajkát, a bajnokság október 30-án Veszprémben, a Veszprémi KKFT Felsőörs II. ellen folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!