Kalandok a dínóval – Az évad első bábjátéka a Pegazustól


2016-10-17 14:51:47  | cikk: Babos Petra  | 


Kalandok a dínóval – Az évad első bábjátéka a Pegazustól főképe
A Földön kihaltak a dínók, azonban egyetlen egy megmaradt, s az ő kalandjaiba csöppenhetnek be a nézők a Pegazus Színház 2016/2017-es színházi évadának első gyermekbérletes előadásában, a Dínómdánom című zenés bábburleszkben.
A pápai színház saját szerzeményű bábjátéka egy kis dinoszaurusz izgalommal és sok-sok vidámsággal tarkított kalandjait meséli el a Pegazustól már megszokott ötletes, látványos díszletei és kellékei között.
Tarr György és Végh Zsolt játék közben
Végh Zsolt színész, igazgató hírportálunknak elmondta, bábburleszk előadást már többször is készítettek. A burleszk egy nagyon- nagyon vidám műfaj, de nem könnyű játszani, kihívást jelent, ám ők mégis mindannyian nagyon szeretik ezt. A burleszk lényege a játék mikéntjében rejlik, tehát a helyzet váljon komikussá, az előadás során a gyerekek sokat kacagjanak, tapsoljanak.
-Egy kis dínó, ha manapság kikel a hatalmas tojásból, az bizony világszenzáció. Csakhogy egyedül van a világban rokonok, barátok és ismerősök nélkül. A baromfiudvar nem osztja meg a helyet a furcsa jövevénnyel, így marad az állatkert. Sok állattal megismerkedik, s közben különös, mókás kalandokba keveredik, míg végül persze barátokra lel a közönség soraiból. A dínó rájön, hogy szeretet és jellem kell, hogy a világban élni tudjon. A történetben az állatkertből egy éhes krokodil elszabadul, a dínó pedig hősiesen megvédi a társaságot. A mese végén pedig, a happy end az, hogy rengeteg dínótojást találnak, s így már a kis dínó nem érzi magát egyedül – mondta Végh Zsolt.
A társulat régi-új színésze Katona Anikó
 A Dínómdánomot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Katona Anikó, Végh Zsolt és Tarr György kelti életre. A vidám előadás írója, tervezője és rendezője Sarkadi-Nagy László. A bábburleszket 6500 kisgyermek tekinti meg az elkövetkező időszakban városunkban és megyeszerte.
Az igazgató kérdésünkre elmondta azt is, már gőzerővel készülnek az október 23-ai városi ünnepségre. Az évad során a jól bevált programok sem maradnak el, lesznek családi napok, Mackókiállítás és Pegazus Parádé. A bérletes sorozat következő előadása pedig januárban lesz, amikor is a Hamupipőkét láthatja a nagyérdemű.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!