Matematikaverseny csapatban


2016-10-15 11:43:51  | cikk: Babos Petra  | 


Matematikaverseny csapatban főképe
Hatodik alkalommal adott otthont a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójának. A nagy népszerűségnek örvendő csapatversenyt középiskolai tanárok kezdeményezésére, először 2004 őszén rendezték meg Budapesten. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék is csatlakoztak. Az idei tanévben a versenyt az egész ország, valamint Kovászna, Hargita, Bihar és Kolozs megye területén is meghirdették, 3-8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, megyei, illetve körzeti írásbeli forduló, majd Kárpát- medencei döntő formájában. Az idei évben a verseny mottója: Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.
Tóthné Nagy Judit, a matematikai munkaközösség vezetője, a megmérettetés szervezője elmondta, a Bolyai csapatverseny az első olyan verseny, melyben a diákoknak nemcsak tudásukról kell számot adniuk, hanem bizonyítaniuk kell azt is, hogyan tudnak egymással összedolgozni. A feladatlapokon ugyanis 13+1 gyakorlat szerepel, a feladatokat meg kell osztaniuk egymás közt, az utolsó gyakorlatot pedig együttműködve, közösen kell megoldaniuk. A csapatok közül a legjobb juthat el az országos írásbeli és szóbeli megmérettetésre, évfolyamonként egy-egy.
-Az idén hat pápai és egy téti iskola írta nálunk a feladatsort, így összesen 23 csapat mérte össze tudását a Munkácsyban. A feladatok nagyon különlegesek, nem könnyűek, sok felkészülést és főleg logikai gondolkodást igényelnek – hangsúlyozta Tóthné Nagy Judit.
A szervező tanártól megtudtuk, a megmérettetés lebonyolítása sem hagyományos, hiszen a verseny a Himnusz hangjaival indult, a végén pedig mindenki oklevelet és banánt kapott. A  csapatok asztalán pedig elhelyeztek egy-egy szál virágot is, mellyel arra ösztönözték a diákokat, hogy köszönjék meg felkészítő, illetve kísérő tanáraik munkáját, türelmét.
A feladatsorokat központilag javítják ki, az országos forduló tavasszal lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!