Mire jó a papírvessző? Tanfolyam a Kékfestőben


2016-10-13 09:49:09  | cikk: Babos Petra  | 


Mire jó a papírvessző? Tanfolyam a Kékfestőben főképe
A Kékfestő Múzeum ismét hat alkalmas ingyenes tanfolyamot szervezett azok számára, akik szeretnék elsajátítani a papírvessző készítését, és az ezekből való kosárfonó-technikával készített tárgykészítést. A múzeum egy sikeres minisztériumi pályázatnak köszönhetően tudta megvalósítani a foglalkozássorozatot. Hírportálunk ottjártakor éppen apró csillagokat, háromszögeket készítettek papírvesszőből.
Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, a nagy sikerre való tekintettel, harmadik alkalommal szervezték meg tanfolyamot, melyre 16 fő jelentkezett.
-Most tartjuk az alapképzést, tavasszal pedig egy hat alkalomból álló mesterképzésre várjuk a tagokat. A múzeumpedagógia fontos része a múzeum andragógia, ezért vállalták, hogy a felnőtteknek is tartanak foglalkozást, melyet Kovács Katalin vezet, Megyeri Istvánné pedig segíti munkáját.
Kovács Katalintól megtudtuk, a résztvevők először a vesszőkészítést tanulták meg, majd a festést és az alapfonásokat.
-A papírt szálirányba kell elvágni 8-10 cm szélességűre, egy kicsit oldalasan feltekerni kötőtűre, vagy hurkapálcára, majd a végén megragasztani. A tárgyakat ételfestékkel festjük. A papírvessző tárgyakból sok mindent lehet készíteni, amivel az otthonunkat csinosíthatjuk, dekorálhatjuk – mesélte a tanfolyamvezető.
A tanfolyamot egy kiállítással zárják majd, melyen a legjobban sikerült munkákat mutatják be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!