Vért adtak a tűzoltók


2016-10-12 15:59:35  | cikk: Babos Petra  | 


Vért adtak a tűzoltók főképe
A hagyományoknak megfelelően a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt országos véradó napot szervezett október 12-én. A kezdeményezéshez a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott, Pápán 24 fő adott, összesen 10 liter vért.
A természeti katasztrófák csökkentésének világnapját 1987-ben az ENSZ hozta létre abból a célból, hogy megemlékezzen a természeti katasztrófák áldozatairól, és ráirányítsa a figyelmet a katasztrófák okaira.
Csillag István, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetője 1991 óta rendszeres véradó, hírportálunknak elmondta, ezúttal a laktanyában tartották a véradást, mivel sokan jelezték, hogy szeretnének vért adni. Minden évben megszervezik a programot, hiszen fontosnak tartják, hogy támogassák a rászorulókat. Jövőre, a Flórián nap környékén is tartanak hasonló akciót.
A pápai tűzoltók gyakran adnak vért
Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője hozzáfűzte, jó kapcsolatot ápolnak a pápai tűzoltókkal, nagyon hálásak nekik, hogy rendszeresen részt vesznek a véradáson, hiszen minden felajánlásra szükségük van.
-Minden donor három emberen segít, ami jó érzés. A tűzoltók nemcsak munka közben állnak helyt, hanem ilyenkor is, ez egy önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel. A Vöröskereszt egyik szponzorának köszönhetően minden véradó üdülési csekket kap 10.000 Ft értékben – mondta Szakály Mónika.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!