Nem voltak egy súlycsoportban


2016-10-12 11:02:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem voltak egy súlycsoportban főképe
Bajnokságbeli riválisával, az Alba Fehérvár együttesével találkozott a Hepp Kupa első fordulójában a Pápai Kosárlabda Club. A pápaiak két nap alatt már a második tétmeccsüket játszották, hiszen – ahogy arról korábban beszámoltunk – vasárnap kora este nagy csatában fektették két vállra Pécs együttesét, mellyel két győzelemmel és egy vereséggel a 12 csapatos bajnokság ötödik helyén állnak. Ellenfelük még nyeretlen idén, a TF Budapesttől, a Budafoktól és a Soprontól is sima vereséget szenvedtek, így a házigazdák jó eséllyel szálltak harcba a továbbjutásért. A találkozó pikantériáját az szolgáltatta, hogy október 16-án ismét találkoznak a felek, akkor már az NB I/B-s pontvadászatban, érthető módon egyik csapat sem szerette volna kiteregetni a kártyáit, ami az összeállításokon is látható volt. Hazai és vendégoldalon is jobbára azok kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban ezidáig kevesebb szerephez jutottak, sőt a vendégek szinte a junior alakulatukkal érkeztek. Ez meg is látszott az eredmény alakulásán, hiszen egy 11-0-s hazai kezdés után az első negyedben 24-9 állt az eredményjelzőn, a félidőben pedig már harminc pont volt a differencia (50-20). A pápai dominancia a folytatásban is látható volt, a PKC végül negyven ponttal bizonyult jobbnak a fehérváriaknál, és egy híján elérte a 100 pontos határt.

Vajda Balázs: Várható volt, hogy ilyen arányú különbség lesz a végén, hiszen a bajnokság most már évek óta jóval fontosabb, mint a kupasorozat. Ezeknek a mérkőzéseknek sokszor edzőmeccs jellegük van, erre láthattunk példát ma is. Ami a játékunkat illeti, nehezen tudtunk felpörögni, ennek ellenére voltak szép jelenetek, sokat cseréltünk, sok labdát szereztünk. A mérkőzés elérte célját, de messzemenő következtetéseket ebből nem szabad levonni, hétvégén teljesen más összecsapás vár ránk.
Pápai KC - Alba Fehérvár 99-58 (24-9, 27-13, 26-16, 22-20)

Pápai KC: Majic 33/6, Horváth A. 20/6, Keresztes 9, Fülöp 8, Bereczki 7/3, Perger 6/3, Horváth G. 5, Szanati 4, Vajda 3, Domján 2, Schveighoffer 2.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!