"Ne légy áldozat!" - Női önvédelmi tanfolyam


2016-10-11 21:23:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


"Ne légy áldozat!" - Női önvédelmi tanfolyam  főképe
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület szeptember végén második női önvédelmi tanfolyamát hirdette meg. Az első, tavaszi foglalkozásra pillanatok alatt betelt a meghirdetett 55 fős létszám, ezért - a képzést támogató önkormányzattal és a Pápai Rendőrkapitánysággal közösen - az iskola vezetői úgy döntöttek, újra meghirdetik a tanfolyamot. A második, szintén hat alkalmat tartalmazó felhívás az elsőhöz hasonlóan népszerű volt, hiszen ezúttal is néhány nap után lezárták a jelentkezést. Az órák tematikája nem változott, továbbra is a valósághű szituációk feldolgozására, illetve a támadást megelőző szituációk felismerésére, és azok lehetőség szerinti megoldására fektetik a hangsúlyt – tájékoztatott Pintér Péter, az egyesület elnöke.
- Ezúttal is 60 főnél zártuk a regisztrációt, ami azt mutatja, hogy továbbra is nagy az igény a tanfolyamra. A tematikán a visszajelzések alapján csak apróságokat változtattunk, elméletben és gyakorlatban is olyan információkat kaphatnak a résztvevők, melyek a mai világban nagyon hasznosak és a későbbiekben lehet rájuk építeni. A korosztály vegyes, 16 éves kortól hirdettük meg a képzést, de van 50 éves jelentkezőnk is, az átlagéletkor 30-35 év, főleg azok látogattak el, akik olyan munkahelyen dolgoznak, ahol vagyon vagy személy elleni támadás áldozataivá válhatnak, ilyenek a dohányboltban dolgozók, a bolti eladók vagy épp az ékszerüzletek alkalmazottai – tette hozzá az elnök.
A rendőrkapitányság képviselői ezúttal is közreműködnek az oktatásban, Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó a résztvevőket arról tájékoztatta, hogy egy védekezés alkalmával melyek azok az eszközök, melyeket maguknál hordhatnak, és melyek azok a közbiztonságra veszélyes tárgyak, melyeket védekezés céljából sem tarthatnak maguknál. Ezután Véghné Vadas Mercédesz rendőr őrnagy a jogos és nem jogos önvédelem büntetőjogi háttereiről beszélt az egybegyűlteknek, majd az egyesület tagjainak közreműködésével megkezdődött a gyakorlati oktatás.

A tanfolyam november 15-én zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!