Kiélezett meccsen nyertek kosarasaink


2016-10-09 22:03:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kiélezett meccsen nyertek kosarasaink főképe
A Baja felett aratott siker után ismét hazai közönség előtt pattogtatott a Pápai Kosárlabda Club. Kálmán Lászlóék ezúttal az első fordulóból elhalasztott meccset pótolták az ellen a Pécs ellen, mely a vendéglátókhoz hasonlóan egy győzelemmel és egy vereséggel várta a feldobást. Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első negyed, a vendégek jobbára a hárompontos vonalon kívülről próbálkoztak – sikerrel, míg a hazaiak betörésekkel, középtávoli dobásokkal tartották a lépést. A negyed második felében a pécsiek Antóni tripláival, na meg játékvezetői segédlettel öt-hat ponttal megléptek, melyet a játékrész végére három pontra sikerült faragni (20-23). A második negyed hazai szempontból nem indult jól, Krnjajski hármasa után Horváthra fújtak sportszerűtlen faultot, hamar hét pont lett a különbség, melyet Horváth hármasával, majd Kálmán duplájával sikerült eltűntetni, a klasszis játékos ezután Keresztesnek is kiosztott egy gólpasszt (37-36), a vendégek mestere időt is kért. A rövid pihenő bejött, a hazai hibákat kihasználva 39-46 állt a táblán, Vajda József is időt kért. A Pécs folytatta agresszív játékát, melynek köszönhetően nyolcpontos előnyt szerzett a nagyszünetre (42-50). Antóni négy pontjával indult a harmadik negyed, a mieink lassan, pontatlanul játszottak, újabb hazai időkérés következett. A játékvezetők továbbra is engedték a durvaság határát súroló játékot, ami kedvezett a vendégeknek, 49-64-nél elúszni látszott a meccs. A PKC nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, s bár becsúszott néhány hiba, sikerült hat pontra zárkózni (62-68). A záró felvonásban az elsőhöz hasonló fej-fej melletti játékot láthattunk, a negyed derekán aztán robbantott a Pápa, Majic hármasa után Kálmán középtávolijával már a mieink vezettek (74-73), majd Horváth keze is elsült, sorozatban hét pontot jegyzett, mellyel 81-75-re sikerült meglépni. A fáradni látszó pécsiek játéka teljesen szétesett, ellenfelük pedig fegyelmezett játékkal nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, 86-78-ra nyertek a hazaiak.

Vajda Balázs: Harminc percig kerestük önmagunkat. Védekezésben sok hibát követtünk el, 50 pontot kaptunk egy félidő alatt, ami hazai pályán nagy probléma. A második félidőre feljavultunk, 28 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek, a kinti dobásaink is pontosabbak voltak, melynek köszönhetően elkaptuk a fonalat, ami végül győzelmet ért.

Pápai Kosárlabda Club – PVSK-Kronosz Kiadó 86-78 (20-23, 22-27, 20-18, 26-10)

Pápai Kosárlabda Club: Keresztes 16, Hadnagy, Kálmán 20/6, Majic 20/6, Szanati 14, cserék: Horváth A. 10/6, Horváth, Vajda 2, Fülöp, Bereczki 4, Szanati G., Schveighoffer

A bajnokság október 16-án Székesfehérváron folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!