Felolvasás Bodó Sándor könyvéből


2016-10-08 23:35:22  | cikk: Babos Petra  | 


Felolvasás Bodó Sándor könyvéből főképe
Az Országos Könyvtári Napok pápai rendezvénysorozatának részeként péntek délután a Pápai Türr István Gimnázium és Kollégium néhány lelkes, irodalomkedvelő tanulója részleteket olvasott fel az intézmény öregdiákjának nemrégiben megjelent könyvéből.
Váminé Molnár Emma könyvtáros, a program szervezője elmondta, a könyv alapjául szolgáló írás korábban már megjelent a Napló című újságban, s most könyv alakban is elolvashatják az érdeklődők.
-Nagy öröm számunkra, hogy tavaly sikerült begépelni az írást, s így az idén ki is tudtuk adni könyv formájában. Fontosnak tartottuk, hogy a mostani diákok is megismerkedjenek az akkori élettel, diáksággal és tanárokkal.
Bodó Sándor 1957 és 1961 között járt a Türr István Gimnáziumba. A könyv a pápai Türr István Gimnázium 1957-1961. évfolyam történéseinek állít emléket, kezdve az I. osztályosok évnyitó ünnepélyétől, nyomon követve a diákok életét, emlék a 30 éves érettségi találkozóról.
Nagy Anna, 10. G osztályos diák kérdésünkre elmondta, örömmel vállalta a felkérést, hogy olvasson a könyvből, hiszen nagyon szereti az irodalmat, s rendkívül érdekesnek tartja Bodó Sándor könyvét. A fiatal lány még nem olvasta el a kötetet, de tervei között szerepel, hiszen sok érdekes esemény, érzés van benne, amivel azonosulni tud. Anna a tanévnyitós részt olvasta fel, számára ez volt a legérdekesebb is egyben.
Kovács Dóra a régi városról íródott részt olvasta fel, amelyben strandról is szó esik. Dóra hozzáfűzte, mindenkinek ajánlani tudja ezt a könyvet, nemcsak azoknak, akik türrösök.
A hűvös időjárásnak köszönhetően a felolvasást a Fő tér helyett a Somogyi Galériában tartották.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!