Idősek Világnapja a Honvéd Bajtársi Klubban


2016-10-08 19:43:00  | cikk: pi-pa  | 


Idősek Világnapja a Honvéd Bajtársi Klubban főképe
Gosztola István szavalatával, majd Mécsesgyújtással és a Huszár Közösségi Ház falán az elhunyt bajtársak előtt tisztelgő emléktábla koszorúzásával kezdődött tegnap délután a Pápai Honvéd Bajtársi Klub Idősek Világnapi rendezvénye.
A program ezt követően a HEMO nagytermében folytatódott, ahol elsőként Farkasdi Lajos nyugállományú őrnagy, a bajtársi klub elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, majd dr. Áldozó Tamás polgármester szólt a megjelentekhez. Mint mondta, ez az ünnep lehetőséget nyújt arra, hogy a szépkorúakról, az idősügyről szót ejtsenek, illetve arra is, hogy néhány köztudomású, de ritkán hallott dologra felhívják a figyelmet. Elsőként arról szólt, hogy az a társadalom, az a közösség, amelyben élünk, az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott. Mint mondta, Pápán, Magyarországon és egész Közép-Európában megfigyelhető, hogy a 65 év felettiek lélekszáma jelentősen meghaladja a 14 év alattiak lélekszámát. Ennek kapcsán a városvezető hangsúlyozta, nem a 65 év felettiek vannak sokan, hanem a 14 év alattiak vannak kevesen. Amíg a nyolcvanas években több mint 400 első osztályos kisdiák volt egy évben, addig az idei évben 210 kisdiák kezdte meg iskolai tanulmányait a város önkormányzati iskoláiban. Amennyiben ez a tendencia tartós marad, arra a város különböző szolgáltatásainak – köztük a helyi tömegközlekedésnek - is fel kell készülnie.

Dr. Áldozó Tamás köszöntőjében a demográfiai változásokról is szólt

A Honvéd Bajtársi Klubbal kapcsolatban a polgármester elmondta, évről évre részt vesz rendezvényeiken, és örömmel látja, hogy más nyugdíjasokat tömörítő egyesületekhez hasonlóan itt is növekedett a tagok száma.
A köszöntőt követően az Idősek Világnapja alkalmából több elismerést is átadtak. Polyák István nyugállományú törzszászlós a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében huzamosabb időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként az Aranykor Kitüntető Cím ezüst fokozatát vehette át. A Magyar Honvédség Érdekében végzett munkája elismeréseként emléklapot vehetett át Mészárosné Oláh Judit, Erdős Ferenc nyugállományú őrnagy, Váczi Miklós nyugállományú alezredes, Statos Lajos nyugállományú ezredes és Zs. Kovács József nyugállományú őrnagy. A bajtársi klub közösségének érdekében végzett önzetlen tevékenységükért, és célkitűzéseinek megvalósításáért végzett kiváló munka elismeréseként emléklapot adományoztak Tóth András nyugállományú főhadnagynak, Szabó Gyulánénak, Laczkó Sándornénak és Szabó Zoltán nyugállományú zászlósnak.

Polyák István az Aranykor Kitüntető Cím ezüst fokozatát vehette át

Az ünnepélyes pillanatokat követően kezdetét vette az ünnepi műsor. Elsőként Szigeti Erika zongoraművész tanítványai, Varga Borisz és Domonkos Patrik léptek fel, majd a Vidám Nagyik Dalkör és a Gráciák Trió szórakoztatták a megjelenteket, végül a Füredi Duó húzta a talpalávalót az ünneplő klubtagoknak.
Farkasdi Lajos a rendezvény kapcsán hírportálunk kérdésére elmondta, a Pápai Honvéd Bajtársi Klubnak 119 tagja van, akik közül mintegy ötvenen vannak, akik rendszeres résztvevői a klub rendezvényeinek. Következő nagy rendezvényük, melyet előre láthatóan december elején tartanak, az özvegyek és egyedülállók adventje lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!