Almás hét a Munkácsyban


2016-10-07 11:27:54  | cikk: Babos Petra  | 


Almás hét a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a tanév során több alkalommal szervez úgynevezett projekthetet vagy témahetet, melynek keretein belül egy-egy évfolyam a legkülönfélébb témákkal foglalkozik. Az idei tanév első projekthetét október 3. és 7. között tartották meg, melyben az alma volt a fókuszban.
Tóthné Tibolt Nóra tanító, a projekthét egyik szervezője hírportálunknak elmondta, az alma témahetet a 2. évfolyamon indították. A projektnyitón elhangzott, azért ezt a témát választották, mert az alma az összes hazai gyümölcs közül a legfontosabb, nem véletlenül kapta a gyümölcsök királynője nevet. Egész évben beszerezhető, kicsik és nagyok nagy kedvence és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Mottójuk: Minden nap egy alma, az orvost távol tartja.
-A hét folyamán verseket, dalokat tanultunk, megismerkedtünk az alma felhasználási módjaival, jótékony hatásaival. Megjelenítettük az alma motívumot papírból, festettünk almát, fejlesztettük tanulóink kreativitását, együttműködési készségüket, megfigyelőképességüket, illetve almás versenyjátékokkal mozgásukat. A pénteki projektzárón egy kis kiállításon bemutattuk a héten készített alkotásokat, illetve a szülők sütöttek különböző almás édességeket is, amit nagy örömmel elfogyasztottunk – mondta a tanító, aki hozzáfűzte, programokban gazdag, jól sikerült témahéten vannak túl. A projektnyitón megfogalmazott célok maradéktalanul megvalósultak, tanulóik sok ismeretet és tapasztalatot szereztek az almáról, miközben átélték a közös munka örömét és fejlődött a kulcskompetenciájuk.
Sándor Mira 2. osztályos diák elmesélte, az elmúlt héten nagyon sok ismeretet szereztek az almáról, sokféle tevékenységet végeztek. Mint mondta, almás sportjátékokat végeztek testnevelésórán ás almás ételeket készítettek kiskukta délutánjaikon. Nagy élmény volt, hogy a piacra is kisétáltak, ahol megtekintették a bőséges almakínálatot. Végül kaptak egy feladatsort is, ami a megszerzett tudásukat mérte fel.
Az iskolában a soron következő projektet tavasszal tartják majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!