Műfüves pályák épülnek


2016-10-06 19:55:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Műfüves pályák épülnek főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club a társasági adó nyújtotta lehetőségeket kihasználva az önkormányzat támogatásával körülbelül három esztendővel ezelőtt több ütemben pályafelújítási, pályagondozási programba kezdett. Ennek keretében első ütemben pályaápolási gépeket vásároltak, illetve a Fiumei utcai és a Teveli úti edzőpályák minőségét javították folyamatosan, automata öntözőrendszer beépítésével, talaj- és gyepápolási programokkal. A közelmúltban adtak át a gyerekek számára egy kisméretű palánkos pályát és egy homokos talajú pályát edzőpályát. A közeljövőben a fejlesztések egy újabb állomásához érkezünk, ugyanis ahogy azt Tóth Péter ügyvezető elmondta, 2016-os illetve 2017-es ütemezéssel a Perutz Stadion és a Sportcsarnok közötti területen két műfüves játéktér is épül.
- Az egykori salakos teniszpályán 30 millió forint értékben egy 22x44 méteres, míg az egykori skatepark helyén 16 millió forintból egy 12x24-es pálya épül. A négy évszakos pályák három illetve öt millió forintos önerejét az önkormányzata biztosítja – tájékoztatott az ügyvezető. Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, a városvezetés fontosnak tartja a sportolók, a gyerekek, a város sportja iránt elkötelezett emberek számára a sportcélú beruházások megvalósulását.
- A Pápai Egyesített Labdarúgó Club a civil szervezetek körében a város egyik legfontosabb partnere. Többek között azért, mert 300 igazolt játékossal és 100-nál is több óvodással ez az egyik legnagyobb egyesület. A közelmúltban nyilvánossá vált, hogy a tervezett stadionrekonstrukciós tervek nem valósulnak meg, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne próbáljunk meg javítani az edzési körülményeken, ennek szerencsére már vannak látható jelei. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a klubbal karöltve azon leszünk, hogy a mostani tervek realizálódjanak, sőt a jövőben folytatódjanak.
A kivitelezés szeptember végén kezdődött és várhatóan október végén már birtokba is vehetik a focistapalánták az új 22x44-es területet. A pályák új világítási rendszerrel, labdafogó hálóval, kerítéssel lesznek ellátva, és a tervek szerint a PELC-es fiatalok mellett a délelőtti órákban az iskolák tanulóinak is rendelkezésére áll majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!