Megújuló Magyarország - 11 pontban


2016-10-05 18:37:25  | cikk: pi-pa  | 


Megújuló Magyarország - 11 pontban főképe
11 pont, amivel új irányba állíthatjuk Magyarországot címmel tartott sajtótájékoztatót ma délután, az Áruház melletti Kossuth szobornál Somfai Attila, a Lehet Más a Politika Veszprém megyei elnöke. Mint mondta, pártjuk megfogalmazott 11 pontot, melyekben összegyűjtötték Magyarország legfontosabb problémáit, és azokra megoldási javaslatokat is kínálnak. Meglátásuk szerint hazánk egyik legnagyobb problémája, hogy a politikai elit az elmúlt 25 évben a felmerülő problémákat nem, vagy csak részben tudta megoldani, abban azonban nagyon tehetségesek voltak, hogy a saját érdekeiket hogyan helyezzék az közérdek elé. Ennek kapcsán így fogalmazott: „- Ezt sajnos nem tudjuk tovább így eltűrni, mert minden egyes forint, ami az ő zsebüket gazdagítja, a magyar embereket teszi szegényebbé. Amíg ők a vagyonukat külföldre menekítették, addig a magyar emberek külföldre menekültek.”
A megyei elnök úgy fogalmazott, az LMP azért jött létre, hogy ezen változtasson. Azt szeretnék elérni, hogy aki munkából él és fizetést kap, az meg tudjon belőle élni, és félre is tudjon tenni. Ezért megemelnék a közalkalmazottak bérét, mert úgy gondolják, hogy a magyar állam nem bánhat olyan méltánytalanul saját dolgozóival, ahogy azt a Fidesz-kormány teszi. Emellett szeretnék megemelni a minimálbér összegét legalább a létminimum szintjéig, és véget szeretnének vetni a lefelé tartó bérversenynek. A külföldi nagyvállalatok helyett a magyar kis- és középvállalkozásokat tekintenék stratégiai partnernek, ezért ezt a szektort kiemelten támogatnák. Nem az olcsó, hanem a szakképzett munkaerővel szeretnék újra versenyképessé tenni a gazdaságot. Somfai Attila rámutatott, azt szeretnék, ha újra azé lenne a föld, aki megműveli, ezért leállítanák a földek eladását és az eddig befolyt összegből új földeket vásárolnának. Új szövetkezeti törvényt alkotnának, amivel a gazdálkodókat versenyképessé tudnák tenni, továbbá támogatnák azt, hogy mindenki, aki földet szeretne művelni, hozzájusson állami földbérletekhez.
A sajtótájékoztatón végül elhangzott, a Megújuló Magyarország programja, melyet az LMP megalkotott, kiemelten foglalkozik az egészségüggyel, az oktatással, a családok problémáival, a nők egyenjogúságával, a megújuló energiák szerepével és helyével az energiapiacon. Olyan Magyarországot szeretnének, ahonnan a fiatalok nem elvándorolnak, hanem ahová hazatérnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!