Évadnyitó sakkverseny


2016-10-05 10:27:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Évadnyitó sakkverseny főképe
A Szabadgyalog Sakk Egyesület a Helyőrségi Művelődési Otthonban rendezte meg szezonnyitó bajnokságát. A versenyre idén a vártnál kevesebben jelentkeztek, volt olyan alkalom is, amikor 50-nél is többen foglaltak helyet az asztaloknál, ezzel ellentétben idén mindössze 20-an voltak ott a kezdésnél. Kiss Csaba elnök érdeklődésünkre elmondta, eredetileg nyolc kategóriában hirdették meg az idénynyitót, ám a visszafogott érdeklődés miatt csoportösszevonásokat kellett alkalmazni, de mindenkit külön értékeltek.
- Az összevonások után minden kategóriában körmérkőzéseket játszottunk, a legtöbben – nyolcan – a felnőtt kategóriában indultak. Természetesen az előzetesen felállított erősorrend alapján nagyjából sejteni lehetett a végeredményt, ez végül be is igazolódott, csapatunk éljátékosa, Margl Roland 100 százalékos teljesítménnyel nyerte az open kategóriát.
Az egyesület elnöke elmondta, október 9-én hazai mérkőzéssel folytatódik az NB II-es bajnokság, vasárnap az Ajkai ASSE érkezik. Emellett október hónapban a megyei első-és másodosztályú pontvadászat is elindul. A bajnoki vetélkedés mellett 5-7 éves gyerekek számára tagfelvételt is hirdetnek. Az oktatás a tervek szerint heti egyszer 60 perces, kiscsoportos foglalkozás keretében zajlik majd. Kezdők jelentkezését is várják. Jelentkezni Kissné Simon Bernadettnél a papasakk@freemail.hu e-mail címen illetve a 06-70/967-5178-as telefonszámon lehet.

A végeredmény elérhető ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!