Áldás a kedvenceknek az állatok világnapján


2016-10-04 18:26:19  | cikk: ha  | 


Áldás a kedvenceknek az állatok világnapján főképe

Az állatok világnapját 1931 óta Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünnepeljük. Szent Ferenc az állatok és a természet pártfogója, életéről is számos ehhez fűződő legenda maradt fenn, mint például a gubbiói farkas megszelídítése. Szent Ferenc sokszor prédikált ember és állat kapcsolatáról. Azt mondta, hogy az emberiségnek kötelessége védeni és élvezni a természetet.

Minden osztály készített egy tablót

Épp ezért ma délután a Szent István Római Katolikus Általános Iskola Török Bálint utcai épületében rövid ünnepséget szerveztek az állatok világnapján, a szentre emlékezve. A gyerekek kaptak előzetes feladatot is: a nyolc alsó tagozatos osztály egy-egy állatos tablót készített. Volt összeállítás többek közt a nyúlról, a bárányról, a rókáról, de a galambról is. Ez utóbbi már csak azért is fontos, mert az Assisi Szent Ferenchez köthető történetek közt az egyik legismertebb, amikor a madaraknak prédikál.

Mail József apát, plébános áldotta meg a gyerekek kedvenceit

Az osztályok a tablókkal felsorakoztak az iskola udvarán, s meghallgatták a 4.a osztály műsorát, akik a szent életét és tevékenységét ismertették. Ezt követően Mail József apát, plébános szólt a gyerekekhez. Assisi Szent Ferencről és az állatokról beszélgetett velük, s elmondta, hogy neki is van kutyája, aki hűséges társa. Az alkalomra a gyerekek elhozhatták kis kedvenceiket, s ezeket Mail József a program végén megáldotta. Az ünnepségen sok kutyus volt, de akadt tengerimalac, nyuszi és teknős is az áldásra váró állatok közt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!