Az időseket köszöntötték a Vörösmarty utcai otthonházban


2016-10-04 08:26:44  | cikk: Babos Petra  | 


Az időseket köszöntötték a Vörösmarty utcai otthonházban főképe
Az idősek világnapja alkalmából szervezett központi ünnepséget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye hétfőn délután a Vörösmarty utcai otthonházban. A szép számban összegyűlteket Szalainé Tihanyi Andrea köszöntötte, aki mint mondta, már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejönnek azért, hogy kifejezzék hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztük töltik idős éveiket.
Az időseket az ESZI vezetője köszöntötte
- Idősödő világban élünk. Ez nemcsak azt jelenti, hogy tovább élünk, mint korábban – köszönhetően részben az orvostudománynak –, hanem azt is, hogy ma az idősek sokkal többre képesek, mint évtizedekkel ezelőtt, ezért fontos szempont az, hogyan lehet aktívan tölteni az időskort. Pápa Város Önkormányzata évtizedek óta kiemelten kezeli a városban élő segítségre szoruló polgárok sorsát, benne az idősödő korosztályét is. Ezt a trendet támasztja alá az a tény, hogy a város vezetése az Egyesített Szociális Intézményen keresztül alap- és szakosított ellátás nyújtásával 580 főnek ad szolgáltatást ebben a korcsoportban. A városban az egyik legfontosabb cél az, hogy az időskorúak jóléte szempontjából a személyre szabott szolgáltatások széles köre álljon rendelkezésre, azok igazodjanak az ellátottak  szükségleteihez. Az integrált intézmény nagy előnye a szolgáltatások közötti átjárhatóság. Intézményi életünkben nagyon gazdag programok segítik elő az idősek szabadidős tevékenységét, kulturális igényét: egyházi és nemzeti ünnepek, közös főzések, kirándulások, kerti partik. A generációs programok keretén belül büszkék lehetünk arra, hogy a középiskolás diákok szívesen végzik nálunk a közösségi szolgálatot, június-július hónapban évek óta 10-10 diák vállal nyári diákmunkát, és minden részlegen a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai teszik szebbé és vidámabbá az ünnepeinket – mondta Szalainé Tihanyi Andrea, majd külön köszöntötte a Vörösmarty és a Teveli úti Otthonház megnyitása óta velük együtt élő négy lakót. Nagy Imréné Vilma néni 23éve, Meidl Dezsőné Márta néni, Kádi Gizike néni, Kisgyörgy Jánosné Ilike néni 19 éve szerető gondoskodásuk mellett élik mindennapjaikat. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte, az idősek világnapján Pápán több közösségben is ünneplik ezt a szép napot. Ez egyben azt is mutatja, hogy a pápai idősek jól szervezettek, s különböző közösségekhez tartoznak, ahol töltik napjaikat. Azt kívánta minden lakónak, hogy éljenek boldogságban, egészségben, barátságban még sok-sok éven át.
A polgármester egy Ady-verssel köszöntötte az egybegyűlteket
Áldozó Tamás és Szalainé Tihanyi Andrea felköszöntötték az intézmény két legidősebb lakóját, Borbás Istvánt, Miholics Vincéné Rozika nénit, és gratuláltak a legrégebben beköltözött lakóknak is, vagyis Nagy Imrénének, Kádi Gizellának, Meidl Dezsőnének és Kisgyörgy Jánosnénak.
Kiss Kata Aranyosi Ervin: Ölelj, szeress, kortalanul című versét szavalta el
Az alkalmon Szakács Kálmánné felolvasta saját versét, majd a szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákjainak zenés műsorát hallgathatták meg az egybegyűltek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!