A pápaiak helytálltak – Fideszes politikusok a népszavazás eredményéről


2016-10-02 22:51:02  | cikk: HuHa  | 


A pápaiak helytálltak – Fideszes politikusok a népszavazás eredményéről  főképe
Országszerte 19 órakor zártak be a szavazóhelyiségek, akkor kezdődött meg a szavazatok számlálása és összesítése. Az előzetes eredmények hamar látszottak, ezek ismeretében nyilatkozott hírportálunknak dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár a Fidesz irodában, nem sokkal 20 óra után.
-Most az látszik, hogy a kötelező betelepítési kvótára elsöprő többség mondott nemet, a részvétel hasonló, az Európai Uniós tagságunkat kimondó népszavazáson való részvételéhez. Azt gondolom, a népszavazás megmutatta Magyarország számára a követendő utat és folytatódnak a küzdelmek a Parlamentben és az Európai Unióban.
Dr. Kovács Zoltán előzetes választókerületi eredményeinek ismeretében úgy fogalmazott, Pápa és Zirc jól szerepelt, 50 százalék környékén van a részvételi arány, a Jobbikos vezetésű Devecser viszont csak szólamokban mondta, hogy mozgósít és részvételre buzdít, ott nagyon alacsony volt a részvétel a többi településhez képest. Kevés az érvénytelen szavazatok száma is, a politikus szerint ebből az látszik, hogy akik erre buzdítottak, súlytalanok a hazai belpolitikában.
-Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a népszavazáson és nemmel szavazott, ez erőt ad a további küzdelmekhez Magyarország számára – tette hozzá.

Elsöprő többségben voltak a nem szavazatok

Áldozó Tamás polgármester, a Fidesz pápai elnöke azt emelte ki, a magyar belpolitikában még nem volt olyan kérdés, ami ekkora támogatottságot kapott volna, mint ma a népszavazási kérdés elutasítása, vagyis a kormány álláspontja.
-Így volt ez Pápán is. Azt látom, hogy nagyon sok baloldali érzelmű szavazót is sikerült megszólítanunk ennek a problémának, ők is velünk együtt szavaztak és legyen az ő pártjuk problémája, hogy azt a lelkiállapotot, amit most ők is átélnek, hogyan tudják feldolgozni. Hiszen nyilván ők is csalódottak, éppúgy, mint mi.

Unger Tamás alpolgármester az interneten követte az eredményeket

Kiemelte, örül annak, hogy a pápaiak helytálltak, megmutatták, hogy a magyar kormány számíthat a pápaiak támogatására. Meglátása szerint ugyanakkor a 31 pápai szavazókör nagyon heterogén képet mutat, hiszen a legkisebb részvétel és a legnagyobb részvétel között majdnem másfélszeres a különbség, és a helyi politikában felelősséggel bíróknak fontos lesz az okok megtalálása: miért van, hogy az egyik utcában a részvétel meghaladja az 50 százalékot, míg egy másikban nem tudják megszólítani az embereket.

Munkában az aktivisták 

A városvezető emlékeztetett, 2004-ben a két igenes népszavazáson elbukott az a kezdeményezés, hogy biztosítsunk lehetőséget a Parlamentnek arra, hogy törvényt alkosson a határon kívüli magyarok állampolgárságáról. Akkor azt a népszavazási eredményt a baloldal győzelemként ünnepelte.
-Néhány éven belül kiderült, hogy ez a győzelem pirruszi győzelem volt, az igazi erkölcsi győzelem -, aminek később politikai következményei is lettek -, a Fideszé volt. Én úgy látom, hogy ez a népszavazás nagyon hasonló ahhoz. Holnap ünnepelhetnek győzelmet a baloldalon amiatt, hogy nem volt érvényes közjogi szempontból ez a népszavazás, de a hosszú távú következményeket figyelembe véve, ennek a népszavazásnak a győztesei azok lesznek, akik ma nemmel szavaztak. Meggyőződésem, hogy az a politikai erő lesz a győztese ennek hosszú távon, amely emellett tette le a voksot.

Hozzátette, az előzetes eredmények ismeretében a Fidesznek bőven megvan a stabil pozíciója itt Pápán is és Magyarországon is, és nincsen semmi félnivalója a következő évek közéleti harcaiban.

Vasárnap este 20 óra után nem sokkal az MSZP irodáját nem találtuk nyitva, de természetesen az önkormányzatban képviselettel rendelkező pártok helyi képviselői lehetőséget kapnak arra, hogy hírportálunknak elmondják véleményüket a népszavazásról.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!