Egy nap alatt elfogták a besurranókat


2016-10-02 15:33:47  | cikk:  | 


Több pápai ingatlanból is lopott két 18 éves férfi, akiket a rendőrök őrizetbe vettek.
Két helyi lakos 2016. szeptember 27-én 0 óra 40 perc körül egy pápai családi házba besurranva mobiltelefonokat és közel húszezer forint készpénzt lopott el. A rendőrök a gyors adatgyűjtésének köszönhetően a két férfit még aznap elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a Pápai Rendőrkapitányságon. A nyomozók megállapították, hogy a két 18 éves fiatalember további bűncselekményeket is elkövetett a város területén. C. Zs. egy pápai társasházhoz tartozó pince ajtaját feszítette fel 2016 június végén, majd onnan több százezer forint értékben lopott el horgászfelszerelést. Ezt követően H. J-vel együtt 2016 augusztusától szeptemberéig egy pápai élelmiszerbolt melletti rekeszből – a reggeli nyitást megelőzően – több alkalommal tulajdonítottak el péksüteményeket. A gyanúsítottak 2016 szeptemberének közepén a kerítésen átmászva egy pápai családi ház udvarába mentek be, és annak pincéjéből szeszes italokat, élelmiszert vittek el. Egy másik pápai ingatlan garázsából 2016. szeptember 22-re virradóra horgászfelszereléseket loptak el.
A rendőrök a házkutatás során a két férfinél több, a fenti bűncselekményekből származó tárgyat találtak meg, – többek között horgászbotokat, műanyag ládákat, szeszes italokat – melyeket lefoglaltak, és tulajdonosaiknak visszaadtak.

A gyanúsítottak ellen – őrizetbe vételük mellett – lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Képek:

nincsenek képek