Jogpont működik Pápán – ingyenes jogsegély mindenkinek


2010-04-14 12:17:58  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Jogpont működik Pápán – ingyenes jogsegély mindenkinek főképe
2009 februárjában indult útjára a Jogpont Hálózat, mely 141 irodával kezdte meg működését Magyarországon. A Közép-dunántúli régióban összesen 19 helyen tevékenykednek, köztük Pápán is. A Jogpont célja, hogy ingyenes jogi tanácsot adjon az odafordulóknak, de jogi képviseletet nem vállal – foglalta össze a program céljait Jankovszky Sándor projektmenedzser.  A program keretében az ügyfelek díjmentes jogi tanácsadásban részesülnek mind munkajogi, társadalombiztosítási és társasági jogi kérdések tekintetében. A Jogpont legfontosabb célja az, hogy a munka világának szereplői, kiemelten a munkavállalók, a fiatal pályakezdők, az álláskeresők illetve a vállalkozni kívánók hozzájuthassanak olyan információkhoz, amelyek terén kevésbé járatosak. A pápai iroda kitűnő kapcsolatot ápol a Munkaügyi Központ pápai kirendeltségével valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal egyaránt, hiszen ügyfeleik legnagyobb részét a hátrányos helyzetben élő családok teszik ki – tudtuk meg Nagygálné dr. Kiss Valéria ügyvédtől, a helyi Jogpont iroda vezetőjétől.
A Jogpont Hálózatot egy munkavállalói és négy munkaadói érdekképviselet által életre hívott konzorcium pályázat útján hozta létre. A projekt 2009 februárjától 2010 decemberéig tart, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg.

A pápai Jogpont iroda címe: 8500 Pápa, Petőfi u. 3.

Ügyfélfogadás:  kedd 10:00-12.00
                       utolsó csütörtök 13:00-15:00

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!