Rendkívüli esemény nélkül zajlik a népszavazás


2016-10-02 14:16:29  | cikk: HuHa  | 


Rendkívüli esemény nélkül zajlik a népszavazás főképe
A Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása szerint 13 óráig rendkívüli esemény nem történt a pápai szavazókörökben. Kanozsainé dr. Pék Mária érdeklődésünkre elmondta, a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlik a népszavazás Pápán.

-A pápai 31 szavazókörben 24 887 állampolgár adhatja le a szavazatát, 13 óráig 6 495 fő élt a szavazás jogával, ez a választópolgárok 26,1 százaléka – adott tájékoztatást.
A Helyi Választási Iroda munkatársai hajnal óta dolgoznak, a Fő utcai irodába kétóránként érkeznek be az adatok a 31 szavazókörből. Az iroda nemcsak a jelenlegi népszavazást követi figyelemmel, összehasonlítást is végeznek a korábbi népszavazásokkal. Eszerint például a 2008-as népszavazáskor 13 órakor országosan 26,92 százalékos volt a részvétel, most pedig a választópolgárok 23,56 százaléka élt szavazati jogával, ami 1 881 856 szavazót jelent.

Kétóránként érkeznek be az adatok a szavazókörökből

Kanozsainé dr. Pék Mária hozzátette, a szavazóhelyiségek 19 órakor zárnak, ezt követően történik a szavazatok számlálása, a jegyzőkönyvek kitöltése és az iratok beszállítása a Helyi választási Irodába. A 4. számú OEVK választási irodájaként az ide tartozó szavazatszámláló bizottságok jegyzőkönyveit is itt veszik át, ezeket jogilag, számszakilag és logikailag is ellenőrizniük kell, vagyis munkájuk a teljes jegyzőkönyvi kör feldolgozása és a választási rendszerben történő rögzítésig tart. A munkát a Területi Választási Iroda engedélyének megérkezésekor fejezik be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!