Szüreti nap a Mezőben


2016-09-30 22:39:23  | cikk: ha  | 


Szüreti nap a Mezőben főképe

Az idei volt a 15. szüreti nap a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. Az évek során az intézmény neve többször változott, de a jó hangulat, a tréfás feladatok, a kötetlen programok állandóak ezen a hagyományos őszi rendezvényen.

A mezős szüreti nap ezúttal kötélhúzó versennyel indult, hamar kiderült, hogy a 12.E osztály a legerősebb csapat, ők nyerték a megmérettetést. A reggeli bemelegítés után következtek a színpadi produkciók. Az osztályok egymást váltva szerepeltek, tanáraikkal együtt adtak elő vidám jeleneteket, boros nótákat, dalokat. A szüreti napot hagyományosan Szalóky-Katóné László Mária és Peka András "vezényli", minden évben beöltöznek és jó humorral, vidáman vesznek részt a programban.

A játékos vetélkedő új eleme volt a fűrészelés

Idén is voltak előzetes feladatok, szüreti plakátokat készítettek az osztályok, valamint néhány igazán jól sikerült, ötletes szalmabála bábu díszíti most a Mező udvarát. Békefi Imre igazgatóhelyettes elmondta, hogy idén tanítás nélküli munkanapként szervezték meg ezt a programot, céljuk, hogy az új diákok még így a tanév elején egy kötetlenebb rendezvény keretében ismerkedhessenek társaikkal és az intézménnyel, a felsőbb évesek pedig már a jó hangulat miatt várják ezt a napot.

A színpadi programokat követően a játékos vetélkedő következett, többek közt rönkadogatással, szőlődarálással, fűrészeléssel. Az osztályokból néhányan mindeközben finom pörköltet készítettek a versengésben megfáradt társaknak. Lőrincz Liliána elmondta, hogy szerinte azért jó ez a szüreti rendezvény, mert mindenki részt vesz a programokban és összekovácsolja az osztályközösséget is. A versenyek erdeményhirdetése jövő hét elején lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!