Győzelemmel mutatkoztak be


2016-09-30 21:58:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel mutatkoztak be főképe
Az idei két mérkőzéséből mindkettőt elveszítő Baja ellen mutatkozott be közönségének az átalakult Pápai Kosárlabda Club. A 2016/2017-es NB I/B-s bajnokság pápai idénynyitóját a házigazdák is vereséggel a hátuk mögött várták, Vajda Balázsék az elmúlt héten Bonyhádon 92-68-ra maradtak alul. Adott volt tehát a lehetőség a javításra az ellen a Baja ellen, mely a pápaiakhoz hasonlóan jól erősített a nyáron, így izgalmas négy negyedre lehetett számítani. Izgalmakat az U20-as mérkőzés is tartogatott bőven, hiszen a pápaiak kétszeri hosszabbítás után 105-102-re tudtak nyerni, ami kiválóan megalapozta a hangulatot a „nagymeccsre”, melyet a Szanati, Horváth A., Kálmán, Keresztes, Hadnagy ötössel kezdtek a mieink. Feldobás után a pápaiak hozták el a labdát, és mindjárt a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és igyekeztek játékukat ráerőltetni az ellenfélre. Az első negyedben Keresztes ponterős játékát kell kiemelnünk, a pápaiak fáradthatatlan játékosa két közelije után Hadnagy dobott egy triplát, így pillanatok alatt ötpontos lett a különbség. A vendégek mestere, Hosszú István - aki mellesleg olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka édesapja – a hatodik perc végén unta meg csapata vergődését, és időt kért. A rövid fejmosás sem segített, a Pápa nyolcpontos előnnyel várhatta a folytatást. A második negyedben állva hagyta ellenfelét a PKC, pontosabbak, gyorsabbak lettek a támadások, és védekezésben is sikerült javulni, tíz perc alatt a bajaiak mindössze 12 pontra voltak képesek a hazaiak 28-ával szemben, az utolsó másodpercekben Keresztes kosarával lépték át a félszázat (51-27). A második félidőt a vendégek kezdték jobban, Nagy és Délity is elhelyezett egy-egy hármast a pápai kosárban, ám a biztos vezetés így sem forgott veszélyben. A negyed derekán Vajda József időkéréssel igyekezett felrázni csapatát, több-kevesebb sikerrel, ezt a játékrészt 15-24-el abszolválták a főszereplők. 15 pontos előnnyel készülhetett a záró felvonásra a Pápa, mely Kálmán vezérletével nem engedte ki a kezéből a bajnokit, 90-71 lett a végeredmény, mellyel a hazaiak győzelemmel mutatkoztak be közönségüknek.

Vajda Balázs: Nagyon örülök, hogy a múlt heti vereség után egy ilyen meccsel tudtuk indítani a hazai szezont, fontos volt, hogy itthon lendületet kapjunk. Majdnem teljes kerettel most álltunk ki először, Bonyhádon sok sérültünk volt. Készültünk a Baja játékából, tudatos volt a játékunk, szép indításos kosarakat dobtunk. A harmadik negyedben kissé beragadtunk, ez egyrészt a magabiztos előnynek volt betudható, másrészt pedig a Baja zónavédekezésének. Szerencsére távoli kosarakkal sikerült ezen a holtponton átlépni, és úgy gondolom, megérdemelt győzelmet aratni.

Pápai Kosárlabda Club – Bajai Bácska 90-71 (23-15, 28-12, 15-24, 24-20)

Pápai Kosárlabda Club: Keresztes 20, Vajda 2, Hadnagy 7/3, Schveighoffer 2, Fülöp 8/6, Horváth A. 6/3, Horváth G. 4, Bereczki 2, Szanati M. 8, Szanati G. 2, Kálmán 10/3, Majic 19/3.

A bajnokság október 9-én ismét hazai találkozóval folytatódik, 18 órai kezdéssel a mienk Péccsel csapnak össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!