Önkormányzati finanszírozású uszodalátogatás idén is


2016-09-30 21:45:22  | cikk: HuHa  | 


Önkormányzati finanszírozású uszodalátogatás idén is főképe
Sajtótájékoztatón cáfolta Áldozó Tamás polgármester a városban felröppent hírt, miszerint az önkormányzat ebben a tanévben nem finanszírozza a diákok úszásóráit. A városvezető a Várkertfürdő uszodaépülete előtt kiemelte, a korábbi években megszokott rend szerint idén is biztosítják a lehetőséget.
-A Várkertfürdő 2003-as átadását követően született megállapodás az önkormányzat és a fürdő között, hogy a város kilenc úszásórát finanszíroz minden pápai diák számára minden tanévben. Ez a nagycsoportos óvodásoktól a végzős középiskolásokig minden fiatalra vonatkozott, az uszodalátogatás a tornaórák keretében zajlott. Az elmúlt években jól kialakult rend szerint működött ez, gyermekek ezrei tanulhattak meg így úszni. Természetesen, ez az együttműködés, amit 2003-ban megkezdtünk, ezután is folytatódik – jelentette ki.

Az önkormányzat idén is fizeti a pápai oktatási intézmények uszodalátogatását

Hozzátette, a rendszerben akkor történt változás, amikor a KLIK által a kormány belépett az úszásoktatás finanszírozásába, azóta a város azoknak az évfolyamoknak fizeti az uszodalátogatását, amelyeknek a KLIK nem.
-A félreértés valószínűleg ebből adódhatott, de a most megkezdett 2016/17-es tanévben is fizetjük az úszásóráját minden pápai oktatási intézmény összes osztálya összes diákja számára évente kilenc alkalommal, ahol a KLIK ezt nem teszi – hangsúlyozta. A polgármester azt is elmondta, a nagycsoportosok, valamint az első és második osztályosok számára nemcsak az uszodalátogatást biztosítják ingyenesen, hanem az úszásoktatást is.

A Várkertfürdőben várjuk az intézmények jelentkezését - mondta el Nagy Zsolt vezérigazgató

Ezzel kapcsolatban Nagy Zsolt, a Várkertfürdő vezérigazgatója elmondta, az előző tanévben 144 iskolai osztály és 38 óvodai csoport vette igénybe az önkormányzat nyújtotta ingyenes lehetőséget, az úszásfoglalkozások száma közel 1400 volt. A létesítménybe az idei tanévben is várják a diákcsoportokat, az igazgató azt kérte, az órák időpontjának egyeztetéséhez az intézmények, pedagógusok keressék fel a Várkertfürdőt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!