Határvadászokat toboroztak


2016-09-30 08:57:38  | cikk: HuHa  | 


Határvadászokat toboroztak főképe
Országszerte szeptember elején indult meg a határvadász toborzás, hogy a Készenléti Rendőrség állományába járőrtársakat képezzenek. A Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területének minden településén zajlik a toborzási tevékenység, a kapitányság munkatársai falusi közösségi rendezvényeken hívják fel a figyelmet a lehetőségre, Pápán pedig nyílt napra várták a kapitányságra az érdeklődőket a múlt héten.

Dr. Zombor-Marx Helga ezredes tájékoztatta hírportálunkat

Dr. Zombor-Marx Helga ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság humán-igazgatási szolgálatának vezetője érdeklődésünkre elmondta, a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályába várják a jelentkezőket, akik járőrtársi képzést kapnak.
-A Készenléti Rendőrség illetékessége az egész országra kiterjed, a járőrtársak kiképzett járőrvezetőkkel teljesítenek majd szolgálatot, vagyis teljes értékű rendőröket képezünk a jelentkezőkből, speciális feladatra.
Az ORFK 18 év feletti, legalább érettségivel rendelkező jelentkezőket vár, akiknek meg kell felelniük az alkalmassági követelményeknek, mely nem csak fizikai, hanem egészségügyi- és pszichikai alkalmasságot is jelent. Ezen túl feltétel a büntetlen előélet és a kifogástalan életvitel.
-A jelentkező, aki megfelel a pályázati feltételeknek, hat hónapos moduláris képzésen vesz részt, az első két hónapban munkavállalói jogviszonyban 150.000 Ft-os bérrel, majd a sikeres alapvizsga után további négy hónapig tart a képzés, de ekkor már a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába veszik és 220.300 Ft-os illetményt kap – tájékoztatott az ezredes.
A négy hónapos képzés végén sikeres modulzáró vizsgával őr-járőrtárs rész-szakképesítés elnevezésű OKJ képesítést szerez a hallgató, amivel megkezdheti teljes értékű hivatásos szolgálatát az életpálya rendszerben.

Nem csak érettségi előtt álló fiatalok érdeklődtek a rendőri hivatás iránt

Az ezredes hangsúlyozta, a kormány a migrációs nyomás miatt döntött a Készenléti Rendőrség létszámának megerősítése mellett, de a jó közbiztonsági helyzet megőrzése is cél. A háromezer fős létszámbővítés a migrációs helyzet rendeződése esetén is fenntartható, figyelembe véve a rendőrségre háruló feladatokat, tehát akkor is lesz munkájuk a rendőrség keretein belül, és további képzéseken való részvétellel adott az életpálya ív.

A Pápai Rendőrkapitányságon tartott nyílt napon Sándor Zsolt rendőr hadnagy, toborzásért felelős munkatárs adott felvilágosítást a megjelenteknek, a Készenléti Rendőrség egyik munkatársa pedig személyes tapasztalatait osztotta meg e hivatásról. A tájékoztatón szó esett a jelentkezési feltételekről, a képzésről, a határvadászok feladatairól, a rendőri életpályáról és a javadalmazásról is.
-Ez a toborzás más volt, mint a korábbiak, hiszen ide nem csak az érettségi előtt álló diákok jöttek el, hanem a lakosság köréből is többen érdeklődtek – összegezte a pápai kapitányság munkatársa.

Sándor Zsolt hadnagy (háttérben) és a Készenléti Rendőrség munkatársa tartott tájékoztatót

Dr. Zombor-Marx Helga ezredes a pápai nyílt nap kapcsán elmondta, Veszprém megyében már több ezren érdeklődtek a határvadász hivatás iránt és vannak olyanok, akik már pályázatukat is beadták.

A jelentkezőket egyébként nem csak a nyílt napokon várják, minden rendőrkapitányságon működik toborzócsoport, mely fogadja az érdeklődőket, felvilágosítást ad és rendelkezésre bocsátja a jelentkezési lapcsomagot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!